Веско Вълчинов призна, че е убил 41-годишния Кристиан, но отрича да го е разфасовал

Веско Вълчинов призна, че е убил 41-годишния Кристиан, но отрича да го е разфасовал

Веско Вълчинов призна, че е убил 41-годишния Кристиан, но отрича да го е разфасовал

32-годишният Веско Вълчинов призна пред съда, че е убил приятеля си Кристиян Пеев, но отрича да е разфасовал трупа му. Това става ясно в Софийския градски съд, който остави обвиняемият за престъплението в ареста. Вълчинов поиска да го пуснат с по-лека мярка, за да се грижи за болната си майка.

Признавам се за виновен, каза пред съда Веско Вълчинов и добави, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го е паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

 „Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара“, каза Вълчинов. По думите му той не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се.

Неговата версия е, че с Пеев са били съдружници и конфликтът е започнал с дребен спор. Обяснява, че след престъплението се е регистрирал в хотел, за да помисли какво да прави.

Прокуратурата поиска съдът да задържи за постоянно в ареста Вълчинов. Адвокатът му каза, че той няма да се укрие или да извърши престъпление. „Той признава, че е извършил престъплението, но не признава, че е разчленил трупа. Той е разчленен от Суботинов“, добави защитникът.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият.

„Явно е имал намерение да заличи следите си“, отсече съдът.

Съдебният състав прие, че е налице и реална опасност от укриване, както и от извършване на престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Разследването продължава. По случая работи СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Убийството е извършено в периода от 17:30 ч. на 8 август до 00:30 ч. на 9 август в апартамент, собственост на обвинения за извършител – Веско Вълчинов, на ул. „Г.С Раковски“ в София. Разследването е започнало след сигнал на 10 август от близък на убития, че няма контакт с него. Вчера Софийският районен съд остави в ареста Константин Суботинов, който е с обвинение – лично укривателство, тъй като се смята, че е подпомогнал извършителя да заличи следите от престъплението, но не е участвал в умъртвяването на жертвата.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *