ВЕЧЕ СТЕ ГОРДИ СОБСТВЕНИЦИ НА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ОТ 26 МИЛИАРДА, НАПРАВЕН САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА

ВЕЧЕ СТЕ ГОРДИ СОБСТВЕНИЦИ НА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ОТ 26 МИЛИАРДА, НАПРАВЕН САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА

Отмина и църковния празник на свети Никола! Искрено се надявам да знаете, че рибата не е просто храна в този ден, а символ. Ранните последователи на Христос са носили този знак по себе си, за да се разпознават. Рибата приготвена за храна и рибата като символ са две различни неща и дано наздравицата не е замъглила съзнанието ни да се различаваме и познаваме един друг в името на любовта. Не на храната!
Появи се едно човешко стадо между нас убедено, че оптимизмът е неделима част от постоянното възприемане на положителна енергия. Известен психолог отдавна определи такива хора като социални лумпени, тъй като възможностите им са силно ограничени откъм елементарна преценка на събития, включително и в собственият им живот. По-просто казано, очаква ги алкохолизъм или самоубийство по пътя им към вечен транс от положителни възприятия. Приемам, че съм ги предупредил!
И така, вече сте щастливи собственици на държавен дълг от 26 милиарда, направен само за една година несънувана демокрация в България. Знаете кои участват в загробването! Не усетихте как стана, нали? Ами лесно. Бомби по летища, кристално чист Христо Бисеров и още няколко глупости, на които много се вързаха. Така се прави, когато те управлява мафия – пускаш прожекторите да осветяват нещо и докато всички откриват чудото, вълшебството в сянката на прожектора се е случило. Нямам желание да провеждам безсмислени войни, още повече, че не ми се налага. Ако обаче осмислим заедно, че всеки може да помогне с нещо в името на по-големи мечти от предстоящото коледно плюскане, може и да спретнем някоя изненада. И без това преди да дойде дядо ви Коледа, по стар български обичай, трябва да се почисти основно къщата…
Николай Марков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *