ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ ТРИКОВЕТЕ, КОИТО ГЕРБ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ИЗБОРИ

ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ ТРИКОВЕТЕ, КОИТО ГЕРБ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ИЗБОРИ

Споделяме публикация на сайта www.elinpelinnews.com, в която се изброяват десет трика, с които ГЕРБ печелят изборите в общините, въпреки че по-голямата част от упражнилите право на глас не са избрали техния номер в бюлетината. Независимо че в текста се говори за Община Елин Пелин, Софийска област, герб-номерцата се прилагат в цялата страна, а след местните изборите гражданите обикновено се питат с недоумение „кой пък е гласувал за този (или тази)?“. И така на практика се получава, с изборни машинации и фалшивикации, купен цигански и корпоративен вот, и цели секции, че лица неодобрявани от гласоподавателите, със спорна репутация, престъпни деяния покривани от МВР и прокуратурата, с лошо отношение в общуването, конфликтни, злобни, крадливи, завистливи, комплексирани, корумпирани и със затвърдени вредни навици, като перманентна употреба на алкохол и забранени субстанции, отново и отново се упражняват като властелини във феодално владение. Мислейки си, че всичко им е позволено и ще остане безнаказано. Още по-тъжното е, че въпросните персони, определящи се като „управляващи“, са крайно бездарни, с нисък праг на интелигентност, с 2 прочетени книги през живота си, от невъзпитани до груби и арогантни, безидейни, видимо семпли, с купени дипломи за висше образование. Едно към едно:
„Провокирана от многобройните въпроси на наши читатели, редакцията извърши телефонно проучване на територията на Община Елин Пелин с въпрос „Как си обяснявате спечелването на два последователни мандата от ГЕРБ Елин Пелин въпреки общественото недоволство срещу кметския екип в Общината?”
Ето какви съмнения споделят избирателите за триковете на ГЕРБ:
Трик номер 1: Незапомнена предизборна търговия с ромите. Няколко месеца преди избори сметките им се опрощават, а проблемите – решават. Ток, вода, наеми – нищо не дължат. Ромските лидери се назначават на държавната хранилка с договор към общината. Прибират личните карти на електората, обучават го и го контролират като робовладелци. В резултат – при ниската избирателна активност ромите в стройна организация гласуват от зори до мрак.
Трик номер 2: Наложена е практика фирми от далечни краища да бъдат избирани за изпълнители на ключови строителни обекти и обществени поръчки в община Елин Пелин.Едно от условията, които им се поставят на фирмите за спечелване на тези поръчки е техните работници да се регистрират като жители на Община Елин Пелин и когато дойде денят за гласуване те биват докарвани с автобуси в следобедните часове да гласуват за правилната партия.
Трик номер 3: Пълен поименен контрол на назначенията в новооткрити логистични и производствени бази. Всички назначения в индустриалните зони по райони се решават от общинския кмет, и кметовете на населените места Гара Елин Пелин, Мусачево, Григорево. Допуснатите на работа лица трябва да бъдат лично лоялни към съответния кмет. При непослушание се уволняват от работа. Стига се до пълна икономическа диктатура на групировката ГЕРБ.
Трик номер 4: Общинската и кметска администрация се назначава в избирателните комисии , защото познават всички хора в Общината и могат да следят кой как гласува. Всеки, на който работата му е свързана с Общината трябва да гласува правилно, за да запази своята работа. Обикновено тези хора са натоварени със специални мисии като „случайно” объркване на нечии данни, надничане в бюлетини и ред подобни почтени практики.
Трик номер 5: Контрол над бизнеса, чието развитие зависи от общинската управа.Фирми, които чакат разрешителни от Общината са заплашвани, че ако не е ГЕРБ на власт няма да ги получат. Подразбира се, че гласуват за ГЕРБ. Ако смеят да кривнат, вратите на Общинската управа се затварят за тях.
Трик номер 6: Численото превъзходство на хората на ГЕРБ в комисиите се използва умело. Тези хора отговарят за технически повреди и създаване на всички предпоставки бюлетините на политическите противници да намаляват и/или изчезват.
Трик номер 7: Подкупване на цели комисии в малките населени места с цел в края на изборния ден, да се отчита вот на хора които не са упражнили реално това свое право , не са дошли физически да гласуват.
Трик номер 8: Общинските вестник и сайт се използват като пропагандна машина В него проблемите на Общината не се споменават. Кметът е чист като сълза, а бившата кметица раздава усмивки на всяка страница. На хората се представя действителност пълна с цветя, рози и теменужки. За възрастните в селата, които веднъж дневно отскачат до центъра и магазина, вестникът на общината дава единствените новини от града. Чете пенсионерът местния ни вестник и си вика: колко е хубаво, сигурно само аз имам проблеми. Затова да си трая!
Трик номер 9: Демонстрационно откриване на нови обекти. Ударно откриване на игрища, паркове и градинки без да се споменава тяхната завишена цена. Грандомания и излишна показност броени месеци преди края на мандата. Подтекст: колко много неща направихме, колко лентички отрязахме, работим за вас, гласувайте за нас!
Трик номер 10: Псевдо-религиозна политика през последните месеци. Демонстриране на работа по ремонти на различни църковни обекти, за които никой през двата мандата не се е сещал.
Шопите са независими и наблюдателни реалисти. Обществените нагласи показват недвусмислено, че не те са доволни от местното управление през последните осем години. Все по-добре разбират лъжите и триковете, които управляващите от ГЕРБ им прилагат.
Не желаят повече да бъдат лъгани и крадени. Не искат за нищо на света да бъдат отново управлявани от кмет с влязла в сила присъда или негови марионетки, местни мажоретки.“
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *