ВЛАСТТА В ПАНИКА! България изгоря с 1 млрд. заради Румен Порожанов!

ВЛАСТТА В ПАНИКА! България изгоря с 1 млрд. заради Румен Порожанов!

Кабинетът упорито крие дупката, тегли рекорден заем, за да я запълни
Властта е в паника! България е ощетена с 1 милиард лева от шефа на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. Потресаващата новина разкри само пред BIG5.BG източник от фонда, настоял за анонимност през заплахата от моментално дисциплинарно уволнение.
Според документите, с които разполагаме, в началото на януари 2015 година е пристигнало писмо от ЕК в Министерство на земеделието, което незнайно защо е заведено в секретно деловодство, въпреки че информацията в него е изцяло публична.
От писмото става ясно, че на България се налага глоба от 28 831 832,78 евро по мярка 311 и 312 поради за проектите, свързани с изграждането на възобновяеми енергийни източници. В момента тече втора помирителна процедура, но ЕК е отхвърлила доводите от българската страна и предстои налагане на втора глоба от 68 000 000 евро, отново за проектите за изграждане на възобновяеми енергийни мощности.
Дотук глобите за този период по темата зелена енергия са около 100 000 000 евро за държавния бюджет.
Тежката санкция се отнася за периода 29 април 2011 – 15 октомври 2013 година, което „случайно“ съвпада с целия предходен мандат на настоящия шеф на ДФЗ Румен Порожанов. Чиновникът, любимец на ДПС и ГЕРБ, бе назначен директор на Държавен фонд „Земеделие“ на 1 април 2011 година и освободен на 30 август 2013 г.
Към момента заради „незаменимия експерт“ Порожанов официално са потвърдени санкции за над 500 000 000 евро, повече от 1 милиард лева, отсече отлично информираният ни източник. Това се крие панически от властта, а парите вече се плащат от държавния бюджет.
Но, уви, Руменчо отново е на върха на корупционната пирамида и нищо не се е променило. Според източника на BIG5.BG една част от изтегления на 19 март рекорден в историята ни облигационен заем от 3,1 млрд евро от международните пазари е именно за да се покрие дупката от 1 милиард лева, нанесена от шефа на ДФЗ.
Жестокото задължение е рекордно като еднократно теглене в историята на България. Със сумата почти се достига нивото от максимално позволения заем, който може да се тегли тази година. Според закона за бюджета той е до 8 млрд. лв.
Припомняме, че след поредица наши разкрития за грандиозните злоупотреби във фонда Румен Порожанов забрани достъпа до BIG5.BG за всички свои подчинени. Заповедта му е сведена за изпълнение до компютърните експерти в ДФЗ на 1 април, сряда.ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА ВЪВ ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *