Войната за Нагорни Карабах! Вашингтон е обезпокоен от продължаващата блокада на Лачинския коридор

Войната за Нагорни Карабах! Вашингтон е обезпокоен от продължаващата блокада на Лачинския коридор - 1

Войната за Нагорни Карабах! Вашингтон е обезпокоен от продължаващата блокада на Лачинския коридор

САЩ остават дълбоко обезпокоени от продължаващата блокада на Лачинския коридор и продължават да призовават Азербайджан да възстанови свободното преминаване през него, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, цитиран от арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС, пише БТА.

„Оставаме дълбоко обезпокоени от продължаващата блокада на този коридор в Нагорни Карабах за търговски, хуманитарни и частни превозни средства. Искаме да видим този коридор отново отворен. Продължаваме да настояваме пред правителството на Азербайджан да възстанови бързо свободното преминаване на търговски, хуманитарни и частни превозни средства там“, каза Кърби.

Той допълни, че Белият дом поддържа диалог и дипломация на различни нива и е „ангажиран на рутинна основа, за да види дали можем да постигнем по-добър резултат по дипломатически път.“

„…ще продължим да се ангажираме дипломатически, за да насърчим мирно решение тук, за да се намали напрежението, и със сигурност да отворим отново коридора в Нагорни Карабах, за да може хуманитарната помощ и доставките да стигнат до хората, които се нуждаят най-много от тях“, добави той.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *