ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЗАКОНОДАТЕЛНА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА ВЛАСТ С МЕДИИ СЕ НАРИЧА МАФИЯ!

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЗАКОНОДАТЕЛНА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА ВЛАСТ С МЕДИИ СЕ НАРИЧА МАФИЯ!

„Пеевски вече официално е собственик на медии.“
Връзката на законодателна, изпълнителна и съдебната власт с медии, при липса на закон за ефективна борба с корупцията и конфликта на интереси е опасна за цялото общество! В някой развити държави, тези връзки са по известни под названието „мафия“!Пламен Стоянов – ДамбовецаДепутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално притежава половината от акциите на „Балканска медийна компания“ ЕАД, на която досега едноличен собственик беше майка му Ирена Кръстева, съобщава Glasove.com
Документите за промяната бяха внесени на 24.08.2015 г. Днес те бяха официално вписани в Търговския регистър.
„Балканска медийна компания“ ЕАД притежава вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Борба“, „Меридиан Мач“ и др.
Дружеството има капитал от 50 хил. лв., който е разпределен в 1000 акции. От документите, които са публикувани в Търговския регистър, става ясно, че на 17.08.2015 г. Кръстева е прехвърлила половината от акциите на сина си. Пеевски е записан като акционер и в акционерната книга на дружеството.
На тази дата се е провело Общо събрание на акционерите в „Балканска медийна компания“ ЕАД, на което е било прието решение правната форма на дружеството да се промени от „Еднолично АД“ на „АД“.
Припомняме, че в началото на седмицата стана ясно, че чрез „Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД Ирена Кръстева иска да купи Канал 3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *