„Все едно живеем в каменната ера“: Ще бъде ли асфалтиран път в Смолян, който местните сами поддържат

„Все едно живеем в каменната ера“: Ще бъде ли асфалтиран път в Смолян, който местните сами поддържат

В Смолян граждани заплашиха с протести заради разкопана улица. Цялата отсечка е осеяна с дупки. Улица „Константин Дъновски“ се намира в смолянския квартал Устово. За поддръжката ѝ се грижат само хората, които живеят на нея.

Снимка:
bTV

„Абсолютно никакъв пръст на общината няма тук. Всички домакинства събирахме пари, ние си докарвахме бетон, и си полагахме пътя, запълвахме дупки, с мрежа и бетон“, обяснява един от жителите.

„Стъклата и дограмите сме ги облепили целите. Все едно живеем в каменната ера. Хвърчат камъни, постоянно чупят стъклата“, каза още той.

Снимка:
bTV

Търпението на хората преляло, след като преди четири месеца улицата е разкопана по водния проект на Смолян. Живущите казват, че улицата си е била нормална, а сега е труднопроходима.

„Трудно е линейка да дойде, пожарна да дойде, човек нещо да си докара – пелети, дърва, мебели. Никой не иска да се качи на нашата улица“, казва Йорданка.

От години през зимата няма и снегопочистване на улицата.

Снимка:
bTV

„Аз съм от 36 години тук. До ден днешен не съм виждал да се качи снегорин зимата. Да кажат как се събираме с голи ръце да ринем сняг зимата. Два пъти си чупя колата от февруари месец насам. Кой ще ми плати на мен? А когато влезем да плащаме данъци, данъкът трябва да се плати веднага, защото не можеш да минеш преглед“, обясни Светозар. 

Снимка:
bTV

Години наред живеещите на улицата са молили общината да я ремонтира. Изпращали са снимки и жалби.

„Хората падат по пътя, има големи камъни. Просто е недопустимо, искаме поне един път да ни обърнат внимание и да асфалтират тази улица, да живеем нормално в тези къщи“, категоричен е Данаил.

Снимка:
bTV

Кметът на Смолян Николай Мелемов обеща до две седмици улицата да бъде оправена.

„Хората са прави. Естествено е да недоволстват, тъй като много се забавиха и ремонтът и канализацията, която я правят. Те ще си асфалтират това, което са разкопали – траншеята, другото ще си го асфалтира общината“, посочи Мелемов.

Снимка:
bTV

А хората се заканиха, че ако улицата не бъде в най-кратко време асфалтирана, ще затворят възлово кръстовище или централен път.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *