ВСС ПРЪСКА 500 000 ЛЕВА ЗА „МЕДИЕН ЦЕНТЪР”. АШКОЛСУН! ЗДРАВЕЙТЕ, ЧЕ БЪРЗАМЕ!

ВСС ПРЪСКА 500 000 ЛЕВА ЗА „МЕДИЕН ЦЕНТЪР”. АШКОЛСУН! ЗДРАВЕЙТЕ, ЧЕ БЪРЗАМЕ!

Висшият съдебен съвет възнамерявал да създаде Медиен център за съдебната власт. Това е една от целите на Проект за Комуникационна стратегия на съдебната власт 2014-2020, информира Агенция БГНЕС. Стратегията била сред дейностите по Проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система“, който бил представен в присъствието на членове на Съвета, магистрати и представители на неправителствения сектор.
Целта на проекта била подобряване на цялостната работа в областта на комуникациите, както на съдебната система, така и на ВСС. Медийният център на съдебната власт освен информационен портал, щял да има и образователна насоченост, както и да осигури „обратна връзка“ към магистратите от страна на гражданите. Проектът се финансира от Оперативна програма „Административен капацитет“ и е на стойност 488 088 лв. Членът на ВСС Магдалена Лазарова представила и другите дейности по Проекта, сред които са обновяване на интернет-страницата на ВСС, организиране на Дни на отворените врата в петте апелативни съдебни района, заснемане и разпространение на видео-клипове, чиято цел е да повишат доверието на гражданите в съдебната власт. Лазарова посочила още, че работата по Проекта на Комуникационна стратегия на съдебната власт продължава. ВСС пък изразил препоръките към стратегическия документ в специално свое становище. Висшите магистрати очаквали бележките им да бъдат включени във финалния вариант на документа. Препоръки към Проекта за Комуникационна стратегия отправила и Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите, както и Владислав Славов, председател на Съюза на юристите. В подкрепа на усилията на ВСС да подобри комуникацията на съдебната власт се изказал Ленко Ленков, програмен директор във Фондация „Америка за България“. Председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян изтъкнала необходимостта от повишаване публичността в работата на магистратите.АШКОЛСУН!
Голяма прозрачност, голямо чудо, видео-клипове и прочие тинтири – минтири, „обратна връзка” чрез медиите с гражданите.
Здравейте, че бързаме, ВСС-магистрати!
ОБРАТНАТА ВИ ВРЪЗКА С ГРАЖДАНИТЕ е работата ви и онова, което /НЕ/ вършите. То е видно и за слепите. За жалост, в МОНОПОЛНИТЕ МЕДИИ, рядко „прозрачност” пробиват истинските безумия, които се вършат в правосъдната система, защото там се пускат само „правилните” уж „разследващи” публикации, касаещи поръчковите „мишени” и лизането на задници на „нашите си” представители на правосъдието.Прозрачността ви би трябвало да се състои в ОТВАРЯНЕТО НА ОЧИТЕ НА ДАНС, ГДБОП И ВСС ЗА ТОТАЛНАТА КОРУПЦИЯ В МАГИСТРАТСКИТЕ СРЕДИ, А НЕ В ТОВА ДА ПРЪСКАТЕ ПОЛОВИН МИЛИОН, ЗА ДА ЗАМАГЬОСАТЕ И БЕЗ ТОВА УПОЕНИТЕ МЕДИИ.
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *