Вторият живот на Хамлин продължава, Билс го включиха в състава

Вторият живот на Хамлин продължава, Билс го включиха в състава

Вторият живот на Хамлин продължава, Билс го включиха в състава

Дамар Хамлин попадна в състава на Бъфало за новия сезон в НФЛ. Това нямаше да е новина, ако в началото на годината играчът не бе получил сърдечен арест на терена по време на мач срещу Синсинати и в продължение на няколко седмици бе на ръба между живота и смъртта.

За да се пребори и да започне втори живот. 25-годишният спортист, който играе на позиция сейфти, попадна в списъка с 53 играчи, на които Билс ще разчитат за предстоящата кампания.

Ръководството все пак си остави вратичка, че може да направи промени в отбора преди първия мач – на 11 септември срещу Ню Йорк Джетс.

Но самият факт, че Хамлин е сред избраните, определено е достоен за уважение.

След инцидента в началото на годината Дамар прекара известно време в медикаментозна кома, а след това постепенно се възстанови и вече отново играе любимия си спорт на пълни обороти.

„Направих своя избор и той е такъв – искам да играя. Никой друг не би могъл да вземе това решение вместо мен. Така че когато ме видите на терена, може да очаквате от мен това, което винаги съм правил“, заяви самият Хамлин, който игра в предсезонната подготовка и дори бе капитан на отбора за един от мачовете.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *