Въздушна тревога в Москва! Дронове летят над руската столица, затвориха летищата

Въздушна тревога в Москва! Дронове летят над руската столица, затвориха летищата - 1

Въздушна тревога в Москва! Дронове летят над руската столица, затвориха летищата

Русия заяви, че е заглушила днес украински дрон над Московска област, като дронът се е разбил, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на отбраната, информира БТА.

„На 21 август, около 06:50 ч. московско време, бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака посредством безпилотен летателен апарат. Украинският безпилотен летателен апарат бе забелязан над територията на Московска област от дежурните сили за противовъздушна отбрана и бе заглушен със средства за радиоелектронна борба. Вследствие на заглушаването той се разби в района на населения пункт Покровское в Рузския район на Московска област“, се казва в изявление на руското министерство.

Още новини от Украйна

Няма пострадали, уточни министерството.

Малко по-късно днес Русия съобщи за втори неутрализиран дрон над Московска област. Министерството на отбраната заяви, че безпилотен летателен апарат е бил забелязан и унищожен със средства за противовъздушна борба над територията на Истринския район на Московска област.

„На 21 август, в 08:16 ч. московско време, бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотен летателен апарат от самолетен тип. Украинският безпилотен летателен апарат бе своевременно забелязан и унищожен над територията на Истринския район на Московска област от дежурните сили за противовъздушна отбрана“, се казва в изявление на министерството на отбраната.

Руски медии, цитирани от Ройтерс, съобщиха днес, във връзка със сутрешните атаки с дронове, че по съображения за сигурност е въведено временно ограничение в работата на московските летища „Внуково“ и „Домодедово“. По-късно бе съобщено, че и двете летища са възобновили нормалния си режим на работа.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *