„Възраждане“ отрекоха тримата арестувани в Англия българи да са техни членове

„Възраждане“ отрекоха тримата арестувани в Англия българи да са техни членове

„Нито един от тримата арестувани в Англия българи не е член на „Възраждане“ и не е участвал в организацията на изборния процес като представител на „Възраждане“, съобщиха от партията.

„Те обаче са българи, които до доказване на вината им са невинни. Големият въпрос по отношение на този случай е – защо никой освен „Възраждане“ не постави въпроса за това, че са нарушени гражданските права на българи от друга държава? Защо още МВнР не е привикало английския посланик? За пореден път ли ставаме свидетели на лъжлива разработка на ЦРУ за лъжлива „българска следа“, която както предварително предположих, вероятно ще бъдат направени опити да бъде свързана с „Възраждане“? Лошото е, че за разлика от предишната „българска следа“, когато България застана зад несправедливо обвинения Сергей Антонов, сега българското правителство по никакъв начин не брани нашите сънародници“, се казва още в позицията на партията.

„На свой ред ще попитаме – вчера беше убита знакова фигура на прехода, приближена до ПП-ДБ, защо все още Кирил Петков не е задържан за разпит? Призоваваме медиите да обръщат внимание на важните въпроси и да не разпространяват непроверени клевети“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *