“Възраждане” отрече връзка с българите, заподозрени в шпионаж за Русия

Снимка: БГНЕС

“Възраждане” отрече връзка с българите, заподозрени в шпионаж за Русия

„Възраждане“ категорично отрече твърдението на британското издание “Дейли Телеграф”, че българите, обвинени за шпионаж в полза на Русия, вероятно са свързани с партията. От „Дейли Телеграф“ посочват още, че тримата арестувани са били част от международна група за наблюдение на лица, които са в неприятелския списък на Кремъл. Те цитират свои източници в София. 

Шпионският скандал: „Мозъкът“ на групата използвал занемарена къща като квартира

Ето и пълната позиция на “Възраждане”, изпратена до NOVA:

„Нито един от тримата задържани българи не е член на „Възраждане“ и не е участвал в организацията на изборния процес като представител на „Възраждане“. Те обаче са българи, които до доказване на вината им, са невинни. Големият въпрос по отношение на този случай е – защо никой освен „Възраждане“ не постави въпроса за това, че са нарушени гражданските права на българи от друга държава? Защо още МвНР не е привикало английския посланик? За пореден път ли ставаме свидетели на лъжлива разработка на ЦРУ за лъжлива „българска следа“, която както Костадинов предварително предположи, вероятно ще бъдат направени опити да бъде свързана с „Възраждане“.

Лошо е, че за разлика от предишната „българска следа“, когато България застана зад несправедливо обвинения Сергей Антонов, сега българското правителство по никакъв начин не брани нашите сънародници. На свой ред ще попитаме: „Вчера беше убита знакова фигура на прехода, приближена до ПП-ДБ, защо все още Кирил Петков не е задържан за разпит? Призоваваме медиите да обръщат внимание на важните въпроси и да не разпространяват непроверени клевети“, пишат още оттам.

ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ: Ръководили ли са задържаните на Острова българи мрежа за следене на Грозев у нас

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *