Вълна от съпричастност след репортаж на bTV: Помощ за семейство, останало без дом след пожар

Вълна от съпричастност след репортаж на bTV: Помощ за семейство, останало без дом след пожар

Вълна от съпричастност и лъч светлина за семейството от великотърновското Ново село, чийто дом изгоря при пожар. Преди две в „Тази сутрин“ разказахме за случилото се.

Всичко опожарено вече е разчистено, благодарение на неуморните усилия на много доброволци. Надяват се скоро малкият им син да може да се върне в детската си стая.

„Много хора се включиха от цялата страна. В събота бяхме около 60 човека. Всички хора се раздадоха на максимум. Всеки даде цялата си енергия, за да разчистим“, разказа Георги Ралевски, собственик на къщата.

„Има лъч и надежда, отново ще си построим нашия дом и ще се върнем да живеем тук на село. Не съм очаквала, че толкова много хора ще се включат“, каза Бисерка Борисова, съпруга на Георги Ралевски.

Причината за пожара все още се изяснява. В момента семейството ремонтира втория етаж на къщата. Когато разбира за пожара, Петър Бонев се отзовава веднага. Сега той помага и в ремонта. 

„Заедно с огнеборците и другите 50 човека гасихме заедно. Направихме това, което се е правило преди години – заедно демонтирахме, което беше от руините и заедно можем да построим отново къщата“, каза Петър Бонев.

Младото семейство благодари на всички, които са им помогнали с материали, финансова и емоционална подкрепа. 

През уикенда отново предстои акция на доброволците.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *