ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ! ТОВА Е МЯСТОТО, ОТКЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ

ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ! ТОВА Е МЯСТОТО, ОТКЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ

Покрай истерията със събитията в Париж, продължават и виртуалните безумства стотици хора да лайкват бездарни и имитационни текстове на бездарни ментори. Това е досадно и ме кара да мисля, че мнозина се подвеждат, поради въображаемия авторитет на някой „автор“, който си е повярвал и смело громи въображаемите си опоненти, барабар с вятърните мелници, но без да притежава добротата и човечността на оня глупак, който някога е яздил Росинант.
Менторите много обичат да обличат немощните си мисли в чуждоезикови и чуждоземски словосъчетания, неразбираеми, но екзотични за обикновения читател, какъвто съм и аз. Те ми говорят за либерализъм, нео такъв, правят се на консерватори, изначални борци против лявото или дясното.
Вижте се! Вие сте същите цървули, каквито са тия, дето си мислите, че ги поучавате!
И кой ви даде това самочувствие и неизмеримата храброст да размахвате измислените си мечове, саби и рапири? Кои сте вие? Бивши и настоящи галеници на партията-майка? Спрете се. Поне за малко. Противни и лигави сте ми. Хлъзгави сте. Не ми се вмествате в представите. Укротете се и си спомнете къде бяхте преди десетина години. С кого лягахте и ставахте в едни други времена.
Не че ми пречите. Само ще ви кажа: Вървете на майната си! Това е мястото, откъдето сте дошли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *