В ДАНС ще четат, ще препрочитат тази статия и ще има да ни псуват… Цацаров спи – нали заради това си го избраха. А Борисов играе тенис на вързано – „падаш“, плащаш и ставаш „стратегически инвеститор“ в България!

В ДАНС ще четат, ще препрочитат тази статия и ще има да ни псуват… Цацаров спи – нали заради това си го избраха. А Борисов играе тенис на вързано – „падаш“, плащаш и ставаш „стратегически инвеститор“ в България!

КАК СЕ ПРАВИ БИЗНЕС В „ЕВРОПЕЙСКА“ БЪЛГАРИЯ?! ИГРАЕШ ТЕНИС С БОРИСОВ, ПАДАШ, „ПЛАЩАШ“ И СТАВАШ „СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР“Бойко Борисов обича да играе тенис. Играе само на “вързано”, ако паднеш – “плащаш”.
Борисов почти винаги “бие” на тенис, за да може да се официализира “плащането”, ако утре прокуратура, данъчни, ДАНС, ГДБОП, КОНПИ, БОРКОР вземат, че се позаинтересуват от доходите на премиера-слънце, да има как да оправдае паричките си. Клетият, нали седи в Банкя, сам като куче. Над Банкя поръчкови “дрончета” на сополивите журналистчета от неговите телевизии никога няма да припарят.
Темата обаче е друга, а именно: как се прави бизнес в “европейска” България и как всъщност НИКОГА тази територия няма да бъде уважавана, нито от американци, нито от европейци, нито от руснаци, нито от турци.Това, което АФЕРА ще разкрие в тази публикация би довело до грандиозен, чутовен и с тежки последици за участниците в него скандал, но не в България, а в Северна и Централна Европа, вероятно в САЩ, а със сигурност в държави като Япония и Южна Корея. А в Китай, там и глави щяха да падат! Тук обаче е България, а човек, който трябва да не слиза от подсъдимата скамейка…е премиер?!
Ето и фактите:09 април 2015 г., четвъртък, един ден преди Разпети петък. За мнозина българи това е работен ден, преди серията от почивни дни за Великден. За вас може и да е бил работен, но за Борисов не е. Рано следобед той, заедно с партньора му на двойки Янаки Янакиев, вече са “победили” на тенис двойката – Стефан Цветков, президент на Федерацията по тенис и…Шюкрю Икел, собственик на водещата турска строителна компания “Гаранти Коза”, спонсор на състезания по тенис у нас, с амбиции към онзи момент да строи огромен комплекс “Гранд Каньон” в софийския квартал “Младост”.07 май 2015 г., четвъртък, един ден след Гергьовден. За мнозина българи това е работен ден, след поредния празничен ден. Този път и за Борисов е работен ден. Ще отиде до Министерски съвет, ще каже някоя “мъдрост” пред камерите в началото на заседанието, ще изпуши няколко пури след края му и ще се сети, че само преди месец е “бил” на тенис Шюкрю Икел. Преди пурата, Борисов ще е прокарал с решение на целия Министерски съвет одобрението на Меморандум за разбирателство между Република България и “Гаранти-Коза” за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект “Гранд Каньон” в София и създаването на Междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнение на приоритетния инвестиционен проект. Става въпрос за инвестиция в размер на над 100 млн.евро. А на мястото на някогашния магазин “Аско Деница” ще изгрее комплекс от 765 апартамента, МОЛ, хотел, модерна очна клиника и водна зона.Формално решението за Меморандум между правителството на територията България и турската мегакомпания се внася от икономическия “министър” Божидар Лукарски.
Всички до един ще вдигнат ръка и точката ще бъде приета, дори без обсъждане. Толкова за морала на “реформаторите” в кабинета, които искаха прозрачност, върховенство на закона, предвидима бизнес-среда и всичко в името на чуждите инвестиции.
АФЕРА не е против инвестициите. За разлика от прецедента Роско Плевнелиев ние не ги делим на руски, австрийски, френски и турски. Сигурни сме, че “Гаранти Коза” ще осигурят много работни места, ще осигурят приходи и за медиите, в които компанията ще рекламира. А те медиите вече са се подредили и чакат рекламата им, първи са тези на “умните и красивите” и на протестърските. Познахте, Прокопиевите и на един некъпан сребролюбец – Владко му е именцето. АФЕРА обаче е против подобен начин за правене на бизнес, защото той е причината за смъртта на петимата работници в рухналия преди месец хотел на “Св.Константин и Елена”, нали, забравихте ги. Забравиха ги и поръчковите медии, които никога няма да разследват какви разговори са водили между сетовете Борисов и турските му гости.Ще каже ли нещо онзи амбасадор Дьо Кабан, няма ли да се възмути? Няма! Колко ли пъти е ходил и той да “играе” тенис с този и онзи френски инвеститор.
Колко ли бизнесмени мечтая и отговарят на условията да получат сертификат за “приоритетен инвеститор”, но явно не знаят, че трябва да “паднат” на тенис, но да запомнят, играта винаги е “на вързано”, т.е. да приготвят и кеш.
Ще мълчат като риби на сухо, защото получават и “сухо” и нареклите се “патриоти”. Ако ще и джамия да искат да построят в Младост, Валерко Бургаския и Агент Каракачанов няма и гък да кажат, нали са във властта.
Най-мълчаливи ще са Рамадан Кунев и Пръмовица, а и техните момченца Ицко Салфетката и Божо Локото. Нали и те са на трапезата, хапват, пийват, процентче тук, процентче там. Назначение, смяна на модела КОЙ с модела СВОЙ – първо в министерства и агенции, после в съдилищата, а накрая и в местната власт.
ДПС също ще мълчат, разбираемо. Става въпрос за турска инвестиция.
БСП и те, тихо и кротко, ще се надяват, че ще получат някоя и друга трохичка, ако не от този проект, то от следващия играл тенис с Боко Магнолията.В ДАНС ще четат, ще препрочитат тази статия и ще има да ни псуват, че им вършим и тяхната работа, а те спят. Спи и Цацаров, нека спи, нали заради това си го избраха.
И всички споменати, спрете да ни търсите “цаката”, да ни следите и дебнете, за да не ви разкажем играта! Борисов, ако имаш морал, но ти нямаш, заради това – гледай да не се задавиш с пурата, когато слугата ти Яне Янев те информира за поредната оперативна разработка на АФЕРА.На снимката: Бойко Борисов е прегърнал Шюкрю Икел, Банкя, 09 април 2015 г.Йок Гювеч
Източник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *