В края на лятото полицията се зае с каравани, поставени върху дюни в залива Вромос

В края на лятото полицията се зае с каравани, поставени върху дюни в залива Вромос

19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюни и на морския плаж в залива Вромос в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, констатираха служители от РУ Созопол.

Проверката е направена след сигнал от областната управа в Бургас.

Снимка:
Лора Стаматис

Собствениците на 7 от караваните са получили полицейско разпореждане за премахването им, а собствеността на останалите 12 е в процес на изясняване, тъй като регистрационните им номера са свалени и в момента са необитаеми.

За констатиране на нарушенията основна е ролята на областната управа на Бургас, която трябва да определи топографското положение на караваните нарушители. В залива „Вромос“ е налице съсобственост на държавата, държавен горски фонд и частни стопани.

Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито собственици трудно могат да преценят дали нарушават закона. Затова при констатиране на нарушението собствениците не се санкционират директно, а получават възможност сами да премахнат караваните си, уточняват от полицията.

Снимка:
Лора Стаматис

С оглед предотвратяване на бъдещи нарушения от Община Созопол, на чиято територия е и залива Вромос, се ангажират с поставяне на информационни табели, които да указват зоните за законно паркиране на каравани.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *