В Пакистан арестуваха бивш министър на външните работи

В Пакистан арестуваха бивш министър на външните работи - 1

В Пакистан арестуваха бивш министър на външните работи

Заместник-председателят на партията на бившия премиер на Пакистан Имран Хан – Шах Махмуд Куреши, беше арестуван снощи, предадоха световните агенции, като се позоваха на партийни представители.

Куреши беше министър на външните работи по времето, когато Хан беше премиер на Пакистан. Той бе задържан в пакистанската столица Исламабад, малко след като дал пресконференция, по време на която обвинил властите в Пакистан, че протакат организирането на нови избори в страната.

Хан бе отстранен от властта чрез вот на недоверие миналата година. На 5 август той беше арестуван и осъден на 3 години затвор, което ще му попречи да се яви на изборите тази година.

Хан бе обект на над 150 съдебни иска след отстраняването му от власт. Той е обвинен, че, когато е бил на власт, е получавал подаръци, чиято стойност е подценявал, преди да ги препродаде на висока цена.

Миналата седмица парламентът на Пакистан бе разпуснат и изборите трябва да се проведат в срок до 90 дни.

Хан се радваше да огромна народна подкрепа, когато дойде на власт преди пет години, но експерти казват, че това е станало с благословията на генералите, които управляват страната десетилетия наред. В месеците преди отстраняването му от поста той се е скарал с тях.

Източник: БТА

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *