В ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА УПРАВЛЯВА СУЛТАНЪТ БОРИСОВ!

В ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА УПРАВЛЯВА СУЛТАНЪТ БОРИСОВ!

Докато се търкалях днес по разбитите републикански пътища, все първокласни по сертификат, без да ща пуснах радиото на вълните на „Хоризонт“. За късмет, попаднах на редовния петъчен контрол. Изслушах няколко много пламенни и безмислени декларации на парламентарни групи. Първата беше за майчинияезик, неговата идентифицираща и културографска роля, както и още един куп наукообразни фрази и приказки, изречени мъжественоподобно от мисис Синтаксис. Оная ханъма, депутатката от ДПС, дето служебно ръководеше младежта и спорта.
След нея Волен изрече горчивите истини на националсоциалистите, като не забрави да предаде и горещи поздрави от името на тов. Путин.
Когато дойде ред на същинското мероприятие – контролът на народните избраници над министрите, председателя Цецка Цачева обяви, че ПРЕМИЕРЪТ ИМА АНГАЖИМЕНТИ И НЯМА ДА ПРИСЪСТВА НА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ КОНТРОЛ. Така и не стана ясно какви ангажименти си е насрочил Борисов точно за традиционния петъчен контрол. Не стана ясно защо ги е насрочил точно за този ден? Защо не ги е отложил, за да се яви в пленарната зала, както му е редът? Депутатите покорно приеха новината, че отново са въвлечени в някакъв позорен и смешен миманс в играта на парламентаризъм.
Да ви кажа ли защо Борисов не се яви пред своите началници, делегатите на народа? Защото любимото хоби на Борисов е да унижава опонтите си, катоим демонстрира по един крайно провинциален начин колко са незначителни и неважни. И защото Борисов се изживява най-малкото като полубог. Това, че в конституцията пише, България е парламентарна република, няма абсолютно никакво значение за него. За себе си Борисов мисли, че е император, цар, султан, първи велможа. Мисли го още преди да се погледнал в огледалото сутрин.И така е всеки ден. Да подлага на присмех и унижения Народното събрание и събраните там негодници, за него е върховно удоволствие. Майната й на конституцията, нали така?!
Жал ми е за депутатие. Срамувам се заради тях. Нито един не направи опит дори да се направи на мъж и да се изрепчи на големия негодник!
Жалка история, дами и господа. Поредната жалка история.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *