В Перник погребаха поредната „жива факла“

В Перник погребаха поредната „жива факла“

28-годишната Десислава Колева признава в предсмъртно писмо, че е посегнала на живота си от бедност
Погребаха Деси Колева, младата жена, която се самозапали в Перник, предаде репортер на БГНЕС. 28–годишната жена е живяла в отдалечена строяща се сграда в квартал Стара Тева в Перник.
По неофициална информация е живяла сама, но некрологът на мястото е от семейството й и близките й. Те е била „наша дъщеря, сестра и сродница“. За намерено овъглено тяло на жена в Перник съобщиха вчера от ОДМВР – Перник. По неофициална информация жена се е самозапалила, като е оставила предсмъртно писмо. В него обяснява, че бедността е причината да си посегне на живота. Говорителят на ОДМВ-Перник обаче отрече информацията за предсмъртно писмо, каза само, че е намерено „нещо скъсано“. Овъгленото й тяло е намерено в пернишки гараж, след като съседи са подали сигнал за особена миризма, носеща се от гаража. Според местните, тя е живяла там под наем, но не е ясно обаче как го е плащала. Постройката се намира в края на квартала и все още се строи. Много от хората тук разказват, че са научили за случилото се едва от медиите. Още в началото на квартала мъж упъти любезно къде може да е домът на самозапалилата се жена, но категорично казва, че не я знае и не я познава. Местните явно са обсъждали случилото се. Така в импровизирано заведение в близост до къщата също ни казаха къде можем да намерим гаража. Но и отрекоха да са познавали починалата и че не знаят нищо за нея.
За Деси от Стара Тева, която нямала 10 лв. за да плати, за да й извадят кърлеж от крака, разказаха през лятото и местните медии. Тя била приета в спешното едва след като разказва историята си пред репортери.
БГНЕС припомня, че на 3 ноември 38-годишната фотографка Лидия Петрова се самозапали пред сградата на президентството, докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Тя бе приета в „Пирогов“ с 90% изгаряния и на 10 ноември почина. Тъжната и шокираща статистика сочи, че само през 2013 г. са се самозапалили шестима души в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *