В Поморие ще се строи до 15 юни. И след това ще завалят контейнери с туристи, ама на куково лято

В Поморие ще се строи до 15 юни. И след това ще завалят контейнери с туристи, ама на куково лято

Българинът трябва да проумее, че когато има проблем с някой кмет, министър, шеф на агенция и т.н., НЕ СЕ ХОДИ ДА СЕ РАЗГОВАРЯ С ВРЕДОПРИЧИНИТЕЛЯ, с надеждата да прояви великодушие, А СЕ ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА МЕДИИТЕ И ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ. Защото другото работа не върши. Избраниците на народа по презумпция са „слуги на народа“, но фактите от действителността, разкриващи обективната истина, клонят в противоположната посока – хем народът ги избира, хем им е слуга.
Рибарите в Поморие имат проблем – искат да им местят лодките, защото ще се строи рибно пристанище – и отиват в Общината да търсят отговори. Да не би да получиха решение на тегобите си?!
Туроператорите в Поморие имат проблем. Общински съвет – Поморие удължи срока на строителните дейности до 15 юни. Ще се изгражда рибно пристанище с европейско финансиране. Лошо няма. Но вероятно кметът на Бойко Борисов и общинските съветници не взимат под особено внимание, че Поморие е курорт с национално значение и поморийци разчитат изключително на гостите на града, които отдъхват тук през летния туристически сезон, за попълване на семейните си бюджети.
В Поморие се изпълнява проект „Воден цикъл“ за 96 милиона лева по европейска програма и черноморският град е превърнат в минно поле – разкопан, кален, мръсен… „Кога има ток, кога няма. И с водата е по същия начин. Колите ни се разбиха“, жалват се всекидневно поморийци пред ЗАД КУЛИСИТЕ. Въпросният проект трябваше да приключи до края на 2014 година, но срокът бе удължен до 30 април 2015 г. Запознати с работата по проекта информираха, че чисто технологично това няма как да се случи. И в крайна сметка, какво като проект „Воден цикъл“ не приключи на време, след като започва проект „Рибно пристанище“?
С решение на общинския съвет се прие предложението на кмета на ГЕРБ – до 15 юни смело ще се строи. Единствено общинските съветници Никодим Стоянов, Катя Христофорова, Димитринка Тръпкова и Стефка Ангелова проявиха далновидност и гласуваха „против“ удължаване срока за извършване на строително-монтажни работи.По т.39 от дневния ред: „ОС-81/10.02.2015г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно удължаване срока за извършване на строителните и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционни селища по черноморското крайбрежие в Община Поморие” се прие следнотоР Е Ш Е Н И Е :
№ 1301/13.02.2015г.
На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и във връзка с чл.15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие, Общински съвет – Поморие дава съгласие срока на строителни и монтажни работи на територията на гр.Поморие и гр.Ахелой да бъде удължен от 15.05.2015г. до 15.06.2015г. и стротелните работи да започнат от 15.09.2015г. ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *