В ПРАВ ТЕКСТ – ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: „Затова как да си върша работата, отдавна се съобразявам единствено с вътрешния си камертон!“

В ПРАВ ТЕКСТ – ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: „Затова как да си върша работата, отдавна се съобразявам единствено с вътрешния си камертон!“

„Сайтът ми АФЕРА е един справедлив хулиган, който никога не пропуска да забие един здрав прав в мутрите на мръсниците“
„Жълтото” бе натрапено от крадливите цървули, управляващи държавата, от парвенютата, които за една нощ смениха шушлеците с маркови кръгли очилца и натрупаха милиарди“
– „А Бойко Борисов чете ли изобщо? Или само диктува?“
– „Егото и комплексарството е пагубно за истинската журналистика. За Бареков мога да напиша книга с невероятни епизоди, в която обаче главният герой няма да има очарователността на Остап Бендер“
– „В момента, в който Цветан Василев се помисли за по-силен от Бог, го праснаха“
– „Борисов се взе за Путин, което е смешно откъдето и да го погледнеш“
– „Определени кръгове у нас са в истерия от страх заради аферата „Петко Сертов”
– Госпожо Томова защо ви наричат „скандална“?
– Защото у нас да казваш нещата такива, каквито са минава за „скандално”, а за „сериозна” журналистика се смята, когато лъжеш, или премълчаваш истината, мацотейки я с жълтакави боички, по поръчка на главния редактор, той пък по поръчка на рекламния слагател, той пък по поръчка на управленския чорбаджия… „Скандална” ме наричат и всички онези, на които много им се иска да имат сърца, да бъдат храбри, но заврени под юрганите до задниците на съпругите си или край тигана с пържещите се кюфтета за съпрузите, предпочитат да оправдават своя избор на безсилие с моята „скандалност”. Ако на някого много му се иска да ме поставя в някакви графи на „скандална” и „лоша кучка”, така да бъде, не ми пука. Отдавна се съобразявам единствено с вътрешния си камертон за това как да си върша работата и не си хабя енергията да се впечатлявам от шума на „грачещите” в системата.- Сайтът Ви АФЕРА политически опозиционен ли или зад Вашата непримиримост се крие нещо друго?
– Сайтът ми АФЕРА няма никаква политическа идеология, за да бъде „политически опозиционен”. Сайтът ми АФЕРА е един справедлив хулиган, който никога не пропуска да забие един здрав прав в мутрите на мръсниците. Да си хулиган в една поръчкова, „префинена”, захаросана, страхлива българска т.нар. журналистика, е не само привилегия, но и посветеност. Това е преди всичко избор – да си от страната на справедливостта, независимо кого тя засяга, на страната на непримиримостта към лъжата, фалша, корупцията и простотията. Всяка медия няма как да избяга от душевността и духа на създателя си. АФЕРА се роди бунтарка и такава ще остане. Понякога е тъжна, понякога е яростна, но никога не пада на колене и не целува задниците на „простите”, които управляват България.- Понеже говорим за журналистика, какво означава „жълто“ според Вас? И „жълт“ ли е политическия живот у нас?
– „Жълтото” у нас заля и помля онова, което трябва да се нарича журналистика. Това бе направено диктаторски, монополно, целенасочено, режисирано, програмирано и в България вече много малкото от онези, които продължават да носят в сърцата си посветеността на журналистическия занаят, се срамуват да кажат, че са журналисти. „Жълтото” бе натрапено от крадливите цървули, управляващи държавата, от парвенютата, които за една нощ смениха шушлеците с маркови кръгли очилца и натрупаха милиарди, за да може журналистиката в малка страна като нашата да бъде абсолютно подчинена. „Монополът” на медиите и телевизиите е „жълт”, защото той промива лесно мозъците на „простите”, които се разбират с „простите” и ги избират да управляват. „Жълтото” манипулира, лъже, мърсува, гаври се, измисля, дупи се, продава се на всеки, който му плаща една пачка повече, залива с кофи с помия всеки, когото му посочат като мишена и славослови онези, които му плащат да върши гнусотии. В т.нар. гилдия има много свестни лица, на които обаче липсва характер и поне малко лудост, за да изреват срещу всичко това. „Жълтото” е „неделковщина”, изтъкана от комплекси, заради войнстващото си бездарие, а войнстващото бездарие умее единствено да мачка, да овъртолва с лъжи всеки, който му е посочен. Само и само да получи благоволението и финансирането от „силните на деня”. Ако някой се опълчи на тази „жълта” помия, останалите „сериозни” се спотайват по ъглите, посрани от шубе и чакат да видят кой ще падне гилотиниран. За да се залепят като „победители” на негова страна. Мерзка история.- Бойко Борисов чете ли ви? Как ще коментирате връщането му на власт?
– А Бойко Борисов чете ли изобщо? Или само диктува? Знам цената, силата и влиянието на сайта АФЕРА. Нямам нищо общо обаче с онези провинциални по тертип сайтчета, които се пъчат със снимки от коктейли кой бойкопеевски или делянсарафов ги държал за пешовете, или кой прокурор им написал поздравително писмо. Нямам нищо общо и с онези женки, дето ще си скъсат презрамките на сутиените от напъване да пишат СМС-и на „Бойко”. Егото и комплексарството е пагубно за истинската журналистика. Що се отнася за връщането на Бойко Борисов за втори път като министър – председател ще кажа лаконично – че има една българска поговорка, малко цинична, но вярна: „г*з глава затрива”. Алчността за власт на всяка цена, тоя път скалъпена заедно с типове като валерисимеоновци и радановци, и с Пеевски като теляк на всеобщата баня, бе пагубен ход на Борисов. Но това си е неговата горчива чаша, кофтито е, че ние сме на дъното, което ще му се наложи да изпие докрай.- Радват ли Ви новите министри в кабинета на Борисов?
– Да ме радват? Колкото може да те радва вкиснато малеби. Жестоката комбинация от безумен москов поглед, през свити вучкови устнички като за моминско парти, до шашнат професор, покрай правосъден министър с половин пръст чело, през спортен министър, дето си пуска снимки от пети клас как бил лекоатлет със сатенени шорти… А Кунева е като перото на шапката на английската кралица – вее се там, взело се на сериозно, като че ли от него зависи короната, а не му е ясно, че просто е изтръгнато не от фазан, а от кокошка…- Ако трябва да направите класация от Топ 3 на най-големите глупости в политическия живот у нас за последната година, каква би била тя?
– МВР, ДАНС. МВР, ДАНС. МВР, ДАНС. Едно истинско управление на една държава винаги е свързано с националната сигурност. У нас то е навързано с изумителни гелосани, писанчевци и недоразумения, протежирани и пласирани години наред в пълна симбиоза от един кръг, включващ Сараите и Банкя. Топ 3 в тази държава няма. Тук и 3333 не стига.- Николай Бареков каза, че напуска коалицията на ББЦ. Какво мислите за този политик?
– За Бареков мога да напиша книга с невероятни епизоди, в която обаче главният герой няма да има очарователността на Остап Бендер. Ще я подаря на Доган тази книга, да си я пази като хербарий и преди да набучи Бареков с карфица при едни от най-важните си пеперуди, да овиси на карфицата „орден за храброст”, защото Бареков бе доста почтен с Доган преди време, „забравяйки” да огласи един документ от касата си…- Пеевски ли управлява държавата? Въобще как ще го коментирате, нов феномен ли е той?
– Пеевски е едно пълничко момче, което изглежда добродушко. Много обича да нарича всеки „приятелю” и „приятелко”. Пуши пури. Държи се естествено, без излишни превземки. Преди да го играе „опозиция” на Борисов и Цветанов, когато ревеше на Цветанов от парламентарната трибуна, се опитваше да вразуми Борисов, че е не е хубаво така – Борисов да го карал да се чувства като диамантен крал в африканска република. После, докато „умните” и „красивите” ревяха срещу Пеевски, и всичките обичаха Бойко, Бойко продължаваше да „слуша” Пеевски, отвъд глъчта на столичния площад с вувузелите. Сега пак се събраха, като в реклама за салами и луканка. Добре финансираните „умни” и „красиви” пищяха срещу Пеевски – шеф на ДАНС, а през това време „пропуснаха” контролирано далеч по –злокобни фигури, които оглавиха МВР и службите. Пеевски не е за подценяване и това ще го разберат дори и ония недоделковци, които продължават да си мислят, че го доят. Скрижалите са за посветените, поръчките – за прасетата.- Казусът КТБ. Каква е Вашата истина?
– Кьорав карти не играй. В момента, в който Цветан Василев се помисли за по-силен от Бог, го праснаха. КТБ бе „цветето в саксия”, поливано напоително и от Бойко Борисов, който сега се прави на „ужасен”. Пеевски засега излиза сух от водата. Защото умее да е смирен пред Оня, който зачита смирението. Доган.- Защо Бойко толкова се увъртя около скандала с Южен поток? На какво се дължат разнопосочните му реакции и коментари?
– Защото, когато си на „двойно счетоводство” винаги си изпотен и ризата ти е мокра. Да правиш лупинги едновременно пред руснаците и янките, е задача за виртуози. Историята показва, че колкото и да си виртуоз, все си дал фира в такава игра. Борисов се взе за Путин, което е смешно откъдето и да го погледнеш. Бойко си има „обет” с янките от оно време – той си знае защо толкова държи да го пазят. „Южен поток” тепърва ще взима глави у нас. Огромни пари, налети от руснаците, бяха откраднати. И идва време за рестото.- Престъпност и политика. Вашият коментар?
– Престъпността ни управлява с маската на политика. И тоя народ в тая „жега” чака да се намери поне един да си сложи главата в торбата и да изчезне за трийсет секунди зад ъгъла. Но преди това да е разчистил терена.- Какво представлява родната журналистика през Вашите очи?
– Четвъртата проститутка. Проста, нагла, готова всеки един момент за свирка, полегнала на пълна програма срещу какъвто и да е „рекламен договор”. Както казва един мой приятел: „Няма вече занаят. Свърши се”.- Скандалът „Петко Сертов“. Какво мислите за този случай. Допускате ли възможността действително нещо да се е случило с ексшефа на ДАНС?
– Допускам всичко онова, което не бе умишлено, контролирано и поръчково изречено от михневисти, недоделковци, гелосани главни секретари на МВР и всякаква останала тълпа, задействана да омаскари Петко Сертов и да отклони истината около изчезването му. Определени кръгове у нас са в истерия от страх заради аферата „Петко Сертов”. Всичко, което последва изчезването на Сертов, показа абсолютната некадърност, зависимост и продаденост на МВР и спецслужбите у нас. Който си мисли, че случаят „Петко Сертов” е приключил с умишлената ченгейджийска пропаганда, пласирана в жълтакавите медии, фатално се лъже. Онова, което идва, предстои.- Алексей Петров бе доста публично активен през последните няколко седмици. Защо?
– Много се забавлявам когато подценяват Алексей Петров. Има един ченгеджийски трол, който редовно пише коментари в сайта АФЕРА, и по акъл много ми прилича на Цветанов, който след всяка статия около аферата „Петко Сертов” например, бълва мерзости за мен и Алексей като „дует”. Отношенията ми с Алексей Петров през годините са като едно невъобразимо танго „Компарсита”, и поради тази простичка причина знам, че Петров никога спонтанно и случайно дори и не настъпва онзи с когото танцува. Алексей Петров има и едно качество, от което искрено се впечатлявам – хладнокръвно и търпеливо умее да чака. Всеки да си довърши сам изречението какво може да чака Петров покрай една река например.- Очаквате ли нови избори през 2015, както прогнозира Лютви Местан?
– Лютви Местан просто е активиран да даде послание. Знак. Публично. Като лакмус. Това, което ще кажа е, че както по времето на правителството на Орешарски ДПС решиха, че ще има нови избори, така и сега – при правителството на Борисов пак не друг, а ДПС ще решат дали ще имат предсрочни избори и дали кабинета си отива.- Има ли реална коалиция между ДПС и ГЕРБ?
– Когато Местан изрече онази култова реплика за песничката „На Кольо у бостана”, голям смях падна. Защото, благодарение на родната „умна” жълта журналистика, знаците трябва да бъдат потулвани. А Местан ни го поднесе на тепсия посланието, ама кой да чуе. ДПС и ГЕРБ винаги са били заедно. Отзад. В тесен, широк и преносен смисъл. Който каже обратното, Аллах да го накаже.- Какво си пожелавате лично вие за новата 2015 година?
– Да съм здрава, за да мога, когато някой мръсен мерзавец ме напръска с фекалната си пръскачка, скрит мерзавски зад ъгъла, да го натоваря в багажника на джипа и да го заведа при Пеевски. Той да го довърши. Извън тези греховни занятия, си пожелавам Великия Гетсби.Интервю на Васил Петевwww.big5.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *