В София полагат специална пътна настилка, която намалява спирачния път (ВИДЕО)

Миряни препълниха храма на Рилската Света обител на панихидата в памет на цар Борис III

В София полагат специална пътна настилка, която намалява спирачния път (ВИДЕО)

„Подготвяме се ударно за 15 септември. По-малко от месец остава до началото на учебната година и използваме тези седмици, когато има по-малко хора в града, за да подобрим пътната безопасност. Общо на 15 места в София полагаме тази иновативна настилка. Освен че е червена, тя е с по-добро сцепление – много се подобрява спирачният път, така че да може в по-лошо време автомобилите да спрат по-бързо, за да гарантираме безопасност на пешеходците. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

Нов рекорд за превишена скорост в София – над 240 км/ч

“Тези нови маркировки са поредната мярка, една европейска практика, препоръчана от експерти”, добави Георгиев и уточни, че дебелината на покритието е около 0,5 см, в червен цвят е, за да повиши вниманието на шофьорите.

По отношение на това къде ще бъде поставена настилката, председателят на СОС уточни: „15 обекта в близост до училища, детски градини, и то на конфликтни точки, на които не можем да поставим по закон повдигнати пешеходни пътеки. Идеята е да гарантираме безопасността на хората, изолирайки се от факта, че идват избори, защото проблемът с пътната безопасност е много сериозен”, каза още Георгиев.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *