Гвардейци готвят протест срещу предстоящото повишаване от Плевнелиев на полковник без заслуги в генерал

Гвардейци готвят протест срещу предстоящото повишаване от Плевнелиев на полковник без заслуги в генерал

„Ние военните от резерва готвим протест срещу продължаващите безпринципни назначения и повишаване в звания на офицери, както в случая с полковник Боян Ставрев., началник на Гвардията.
Ние питаме, какви „особени” заслуги има полковника пред настоящия президент на България, г-н Плевнелиев, че той „извива ръцете” на ръководството на МО, да направят промени в редица нормативни документи, за да удостоят полк. Ставрев с генералска звезда и да го оставят да служи „не толкова вярно” на БА и родината. Нима няма други достойни офицери, които да заемат неговото място и да застанат на чело на Гвардията.
Репутацията на полк. Ставрев е спорна от години и неговото име е замесвано в не един и друг скандал, от безпринципно поведение до нарушения на законите. Продължават да се потулват сигнали подадени в Инспектората на МО до него и не само, че никой не прави проверка за това и не предприема необходимите действия да защити служителите на Гвардейската част, а за благодарност се опитват да го направят бригаден генерал.
Ние се обявяваме против това в България да се променят закони и други нормативни документи за определен човек и за да се удовлетворят нечии болни амбиции.
С какво президента Плевнелиев е толкова задължен на полковника, че това е трети министър при който се опитва да го направи генерал или има някаква топла връзка между тях, която за сега остава скрита от очите на обществото.
Къде остана „честа на пагона” и критерия начело на армията да застават хора с безспорна репутация, за съжаление далече в миналото. Сега начело на армията седят „заслужили герои пред силните на деня”, полковник Ставрев е един от тях. Това са хора, които са доказали „професионализъм” само в една област, да бъдат удобни на управляващите в настоящия момент, абсолютно безпринципно. Той беше любимец на президента Георги Първанов, сега стана любимец на следващия, добра „гъвкавост”, но недостойна за армията.
Нека не забравяме, че Гвардейската част има представителни функции и е лицето на БА, с такъв ръководител какво ли ще представим…?!
Последните няколко правителства достатъчно умело се опитват да обезличат българската армията и да я унижат, нека поне „лицето й”, Гвардейската част, стои с достойнство, но в лицето на полк. Ставрев това не може да се случи, защото той няма лично достойнство пък камо ли да го предаде на структурата, която управлява.
Обявяваме се против задоволяването на личните амбиции на хора без достойнство и сме готови да излезем на протест срещу повишаването в звание, бригаден генерал, на Боян Ставрев. Той ще бъде поредния политически генерал, на който звездата ще му е дадена за „особенни заслуги”. Това е поредното унижение за Българскатa армия!О.р. полк. Иван Петров“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *