Генералът, ръководил строежа на резиденцията на Путин, е мъртъв

Генералът, ръководил строежа на резиденцията на Путин, е мъртъв - 1

Генералът, ръководил строежа на резиденцията на Путин, е мъртъв

Бивш руски генерал и бодигард на Кремъл, който ръководеше строежа на една от резиденциите на президента Владимир Путин, почина тази седмица на 69-годишна възраст, съобщава Newsweek, като се позовава на служител от затвора за наблюдение, предаде агенция „Фокус„.

Генадий Лопирев излежаваше 10-годишна присъда от 2017 г. по обвинения за подкуп, които винаги е отричал. Той почина в наказателна колония близо до Рязан, град, разположен на около 125 мили югоизточно от Москва, след неуточнено заболяване, каза Виктор Боборикин от Обществената комисия за наблюдение.

Боборикин заяви, че Лопирев се е почувствал зле на 16 август и е бил откаран с линейка в болница. Той не уточни от какво заболяване е имал генералът. Като бивш началник на Службата за сигурност в Кавказ към Федералната служба за охрана на Русия (ФСО), Лопирев отговаряше за осигуряването на сигурността на държавните обекти в Южна Русия, включително резиденциите на президента и министър-председателя.

Съобщава се, че Лопирев е ръководил строителството на една от екстравагантните резиденции на Путин, двореца Геленджик близо до Сочи, Южна Русия, близо до Бочаров ручей, където се е грижил за сигурността. Telegram каналът ВЧК-ОГПУ, който има тесни връзки с руските сили за сигурност, заяви, че резиденцията е станала известна като „Двореца на Путин“ след разследване от екипа на опозиционния лидер Алексей Навални.

Кремъл не е коментирал смъртта на Лопирев. Newsweek се свърза с руското външно министерство по имейл за коментар. Лопирев не е имал предишни медицински състояния и се е подготвял за условно освобождаване, според рускоезичната служба на The Moscow Times. Съобщава се, че в болницата му е казано, че има недиагностицирана левкемия. Резултатите от тестовете обаче не показват нищо необичайно по време на хоспитализацията.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *