ГЕРБ ДНЕС: ТЕХНОЛОГИЯ НА АРОГАНТНАТА И АГРЕСИВНА ДЕМАГОГИЯ

ГЕРБ ДНЕС: ТЕХНОЛОГИЯ НА АРОГАНТНАТА И АГРЕСИВНА ДЕМАГОГИЯ

„Това е партията, която е убивала и взривявала. Защото не са се научили, защото действат по един и същ начин. A днес претендират да са новото. И всички атаки, които използваха срещу Цецкa Цачева, да не би пък те да са големи хубавици там“, допълни Борисов и подчерта, че БСП е партията, която е правила Белене, Ловеч, Скравена. Бойко Борисов заяви още, че истинската същност на БСП е да руши, да взривява жп линии и църкви. “Сега се кръстят и целуват ръка на патриарха. Тяхната метаморфоза е чудовищна. Видяхте докъде стигна г-жа Лъжа, но всички знаят, че след БСП следва разруха – икономическа, финансова, всякаква. Ние в ГЕРБ бяхме демократи, бяхме широко скроени, бяхме европейци. Отговори ни се с целеви мръсен удар, хибриден”, подчерта председателят на ГЕРБ. Борисов обясни, че партията разполага с много честни и компетенти хора, които са заслужили името си и обществото ги припознава. “Други си мислят, че като получават целеви средства от държавата, това е достатъчно”, каза днес на националното сборище на ГЕРБ главатарят Борисов, минути преди да нахлупи фамозната си шапка, с която се появи на официалната церемония за смяната на „караула“ в президентството.Борисов се прави, че не му е известен фактът колко процента от членовете на ГЕРБ са били членове на БКП. А фактът е публикуван: 75% от гербаджиите са бивши членове на БКП и някои от тях са заемали високи постове в йерархията на тая терористична партия. И ако някой в ГЕРБ е произлязъл от БКП, с какво същия се различава от някой произлязъл от БКП и отишъл да членува в БСП? И ако първите крият и изопачават или лъжат за миналото си, отказват се от семействата и фамилиите си (ГЕРБ), а другите казват това съм аз, кое е по-отговорно? Не казвам достойно или морално. Това са категории, които се доказват с действия, а не с декларации. Просто винаги съм приемал, че и БСП и ГЕРБ имат един и същи произход, но на база на показания модел на съществуване на ГЕРБ, и днес мисля, че те са ултралявото на БКП, онова което залага само на мутренски и силов подход, на лъжата, измамата, имитацията и липсата на каквато ида е грижа за народа си.
Два дни преди това вицепремиерът в оставка Дончев каза: „Мисля, че едва ли има спор, че малцина владеят управлението като технология, толкова добре колкото нас!?“.
Трябваха ми два дни, за да преосмисля това изявление на един ловък и пъргав съратник, съмишленик и съучастник на премиера в оставка, за да го съпоставя с днешната невъздържана и арогантна патетика на премиера в оставка.
Въпреки, че той – Дончев, е един от много приближените на Борисов, не мога да повярвам, че го каза. Каза го на целия български народ. Каза го на онези, които гласувахме срещу тях, каза го на онези, които са толкова обезверени, че не отидоха да гласуват, каза го на онези гербаджии, които гласуваха срещу ГЕРБ, само защото смятат, че управляващите им съпартийци са негодни да управляват, каза го и на онези, които са им верни, но могат да правят преоценки на съществуващата ситуация и да забелязват.
Кого искаше да убеди в своята „безпогрешна“ оценка Дончев? Себе си, опонентите, бъдещите действия на президента? Не вярвам да е нито едно от изброените ми предположения. Просто ГЕРБ, т.е. представителите на ГЕРБ са се самозабравили. Прозвуча ми като продължение на хвалебствената оценка на президента Плевнелиев за президента Плевнелиев. Томислав Дончев, в най-слушаното време на БНР вчера ни убеждаваше, че те са реалисти, че те ще говорят само неща, които могат да се случат, защото оценявайки пулса на обществото „трябва да остане някой, който все още лансира работещи, прагматични решения. Ако щете, като последна надежда на прагматичните и мислещи хора!“.
Днес видяхме този някой. Днес видехме ГЕРБ в неговия патетичен блясък на ловци на вещици. Днес видяхме, че казаното от Дончев, ако не беше толкова арогантно и цинично, щеше да звучи като теорията на някой измислен пароноичен политически епигон на Борисов. Защото само на Него – Борисов, може да му се привиди, че технологията на управление, управленската компетентност, е запазена марка само на ГЕРБ и че прагматичните и мислещи хора са само онези, които им вярват. Достатъчни са само първите имена:1. Бойко Борисов – премиер – пожарникар, бивш охранител;
2. Цветан Цветанов – шеф на парламентарна група, министър на вътрешните работи, – физкултурник;
3. Бъчварова – топ полицай , министър и вицепремиер – социолог.
4. Фандъкова – кмет на София – учителка;
5. Ценка Цачева – юрист на ОС, РАБФАК,
6. Лиляна Павлова – внучка, наследничка на фактори от БКП;
7. Ана-Мария Борисова – доктор, който управлява с „усмихвам се!“, открита на някакво
кръстовище;
Ако изпиша съставите на двата кабинета, повярвайте ми има какво да кажа за всеки, но ще бъде досадно. По-важно е това, че за всички бе ясно как декларацията на Борисов, че ще подаде оставка при загуба, отприщи гласуването както в полза на Радев, така и срещу Борисов. А това е оценка на управлението на Борисов. Това беше оценка на ТЕХНОЛОГИЯТА на управление, с която днес се гордее Дончев.
И аз, като гражданин, като средностатистически потърпевш от управлението, като обикновен наблюдател на това управление, днес мога да кажа без съмнение: Вярно е, господин Дончев, вярно е госпожи и господа от ГЕРБ. Ненадминати сте в доброто владение на технологията на управлението: Ненадминати сте в това да представяте едни цифрови резултати, получени благодарение на глобални фактори, като успех на вашето управление, а народът да живее все по-мизерно;
 Ненадминати сте в това да теглите най-големите кредити от 26 годинани насам и да представяте как другите били обременили държавата;
 Ненадминати сте в това да организирате и в крайна сметка да фалирате една банка, (като добре знаете, че можехте да я спасите по хиляди начини, без да я връщате на собствениците, но предпочетохте да си я разпределите и да обвинявате другите) кои?;
 Ненадминати сте да правите реформи по полицейски – пръстови отпечатъци, а хората да нямат и най-малък шанс за здравеопазване;
 Ненадминати сте да строите магистрали, в дупките на които появили се още първата зима, може да се установи размера на асфалта, далеч под норматива;
 Ненадминати сте да давате съвети за поведението на другите и да не се поглеждате в огледалото;
 Нанедминати сте в усвояването и изчезването на парите от бюджета – признавам, тази технология я владеете свърх добре.
 Ненадминати сте и в омаловажаването на институции и важните неща в държавата, когато не са в полза на ГЕРБ;
 Ненадминати сте да играете ролята на жервти във време, в което все още сте палачи.
Може би не съм прагматичен по вашите критерии, но смятам себе си за мислещ човек. Мисля, че вероятно съм и компетентен на някакво средно ниво. И точно като такъв ви заявявам, че нямам грам доверие на ВАШАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА УПРАВЛАНИЕ. Нямам грам доверие на предлаганите от вас хора, няма грам доверие на хамелиощината на вашия лидер, който не желае да го съветват деца и внуци на комунисти, но около него са същите такива. Нещо повече, май се е обградил със съмнително образовани персони, като председателката на парламента, която така и не отговори истинска диплома ли показа и наистина ли е била в университета чрез РАБФАК. Затънахте до гуша в лъжи и имами, господа-другари.
Това е една мизерно малка част от всичко, заради, което смятам, че нямате никакво право да претендирате, че разбирате, че знаете как да управлявате държавата ни. Защото, ако отново разиграете театъра на предишното „връщане“ с хилядите ваши полицейски (чисто милиционерски) технологии, няма да оставите шанс на закона. А когато няма закон, тогава идва улицата. Знаем до какво води управлението на улицата, нали?
За съжаление, днешната реч на Борисов в пълния и формат изчезна от информационните сайтове, за да се цитира точно. Но едно е безспорно, Борисов отново залага на максимата „Една лъжа казана 100 пъти …“. И той като папагал продължава да ни счита за дебили, за недорасли, за неграмотни, като за пореден път ни определя като подставени хейтъри, ако пишем срещу ГЕРБ.
Цинично ни бе обяснено, че хакери от Русия са провалили неговата партия и се наложило да влизат в обяснителен режим, да ни заявява, че медийните атаки били чудовищни, след като той владее основните медии, да ни обяснява как чрез интернет са разпространявани лъжи, когато управлението е негово, министрите са негови, службите са негови, президентството бе негово, всичко бе в ръцете му за времето, в което се провали. Какво ли ще говори, когато се провали, без да има своята институционална защита?
Защото този човек или настина не разбира, което означава, че не е за там (управлението) или се преструва, че не разбира, че САМ СЕ ПРОВАЛИ И ЧЕ НИКОЙ НОРМАЛЕН И ГРАМОТЕН ЧОВЕК ВЕЧЕ НЕ ГО ИСКА.Любо КОЛЬОВСКИКолаж: Иво Ангелов – Свободен човекА ето как коментира Корнелия Нинова на страницата си във Фейсбук днешна среща на ГЕРБ и речта Бойко Борисов:“Гледам националната среща на ГЕРБ преди да тръгна за тържествения ритуал по встъпването в длъжност на Румен Радев. И какво ми прави впечатление?
Бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма.
А баш комунистът, когото един колега определи като човекът, който е разтривал ушите на Тодор Живков, води сеанса по психоанализа.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *