ГЕРБ и РБ – договорились! Областните управители на София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора ще бъдат реформатори

ГЕРБ и РБ – договорились! Областните управители на София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора ще бъдат реформатори

Губернаторите в областите, в които ПП ГЕРБ е най-силна – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, щели да бъдат от Реформаторския блок. Това твърди лидерът на СДС в Града на липите Георги Ранов, който бил една от кандидатурите, пише „Стандартнюз“.
„Доколкото знам има негласно споразумение на централно ниво за това, целта е да се създаде баланс и на второто управленско ниво между основните партньори в управляващата коалиция“, поясни синият лидер. Според него реформаторите щели да избират старозагорския областен управител от 3-4 кандидатури, по една и от другите партии в Реформаторския блок – ДГБ, ДСБ, БЗНС.
Очаквало се първата порция нови губернатори да бъдат утвърдени на правителственото заседание идната седмица. „Няма споразумение от коя квота да бъде областният управител на Стара Загора, но вероятността той да бъде от Реформаторския блок е много голяма“, каза старозагорският градоначалник Живко Тодоров, областен лидер на ГЕРБ и член на изпълнителната комисия на партията.Zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *