ГЕРБ и РБ съставят списъците за уволнения

ГЕРБ и РБ съставят списъците за уволнения

Списъци с държавни служители, които трябва да бъдат уволнени преди предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, изготвят ГЕРБ и Реформаторския блок, научи „РЕПОРТЕР” от източници в двете формации.
Черните списъци били съгласувани с президента Росен Плевнелиев и били предавани на служебния премиер Георги Близнашки, който освобождавал неудобните за двете партии чиновници. Целта е до вота да се овладеят областните управи и дирекциите на МВР
Според запознати именно по настояване на ГЕРБ са били освободени петимата областни управители на Пловдив, Плевен, Монтана, Благоевград и Русе, а на мястото им са поставени кадри на партията.
На Реформаторския блок пък се паднала честа да изготви списък с МВР-директори, които ще имат основна роля в охраната и осигуряването на честността на изборния процес.
По информация на вестника списъкът с полицейските шефове за уволняване вече е изготвен, като се очаква през следващите дни да се премине към освобождаването им.
Сред първите в списъка е директорът на пловдивската дирекция на МВР, за да се утвърди влиянието на ГЕРБ и РБ в региона. http://reporterbg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *