ГЕРБ-КМЕТЪТ НА ПОМОРИЕ РЪСИ КЛЕВЕТИ – ОТИВА НА СЪД, ЗАРАДИ КОРАБА „НИЯ“

ГЕРБ-КМЕТЪТ НА ПОМОРИЕ РЪСИ КЛЕВЕТИ – ОТИВА НА СЪД, ЗАРАДИ КОРАБА „НИЯ“

Община Поморие, с кмет Иван Алексиев, преминаха всякакви граници на нормалния тон и цивилизовани взаимоотношения. На официалната страница на Община Поморие е публикувана грозна клевета, която уронва престижа на уважавана фамилия в Поморие и техния бизнес – семейство Масларови.“Инцидент на Стария кейПубликувано от: София Андреева | 29.06.2015 |
Поморийският кораб за морски разходки „НИЯ” наруши повърхността на реновирания Стар кей, опитвайки се да акостира на него, вчера. Кеят е предназначен за атракция на посетителите и е изграден така, че максимално да напомня за първоначалната визия на мостика, строен преди повече от 76 години.„Огорчението ми е не само заради труда и емоцията, която вложихме аз и екипът ми при спечелването и реализирането на проекта за Стария пристан, а най-вече заради това, че наши съграждани, поморийци, си позволяват такива действия.”, коментира кметът Иван Алексиев.
За инцидента е подаден сигнал в Полицията и Морска администрация с искане за установяване на нарушението. В тази връзка, Община Поморие напомня на всички жители и гости на града, че новооткритият кей е пешеходен и е абсолютно забранено акостирането на плавателни средства на него.“
Публикацията е разпространена и в други сайтове, което подсилва ефекта, пък може и да е бил търсен, за злепоставяне на собственика на кораба „Ния“, капитана, фирмата, служителите и най-вече семейство Масларови. Освен кораба „Ния“, чийто капитан е Атанас Масларов, с 40-годишен стаж в морето, неговата съпруга е собственик на туристическа агенция и заедно са привлекли толкова туристи и милиони левове през годините за хазната на Община Поморие като данъци, и за бизнеса в града, като обороти, колкото кметът и екипът му не могат постигнат за още 5 живота.
Според изнесената информация в официалния сайт на Община Поморие, корабът „Ния“ е акостирал на реновирания нов/стар кей и е нарушил повърхността му. Долна клевета! Дори в общинската публикация няма поместени снимки, които да подкрепят истинността на написаните думи. Няма и да има – защото са лъжа. Гнусна лъжа, превърната в клевета, защото се пише за „инцидент“, и подсилена с думите на кмета Иван Алексиев, с които е изразил своите лични впечатления от нещо несъществуващо, което може да бъде родено само в главата на някой болен мозък. Да припомним пак какво е споделил кметът:„Огорчението ми е не само заради труда и емоцията, която вложихме аз и екипът ми при спечелването и реализирането на проекта за Стария пристан, а най-вече заради това, че наши съграждани, поморийци, си позволяват такива действия.”
От кои действия е огорчен кметът така и не става ясно. Цяло Поморие се изреди на новия/стар декоративен „бутиков“ кей, „реновиран“ по европейска програма, на който не могат да акостират кораби, защото КЕЯТ НЕ Е РЕНОВИРАН, явно, а РЕМОНТИРАН, и гражданите се увериха с очите си, че липсват каквито и да е структурни и фасадни нарушения на кея, както е описано в публикацията на общинския сайт. Непокътнат е и корабът „Ния“, без драскотина, установено след проверка на ИА „Морска администрация“ (ДИК) днес, научи „Зад кулисите“ от семейство Масларови, които са потресени от театъра, разигран от Община Поморие и кмета. В цивилизованите държави се правят реновации, а в България, в частност Поморие, символът на града – Стария кей, на който от създаването му са акостирали кораби, бе ремонтиран, за да се усвоят едни европейски пари и бъде превърнат в непригодна за акостиране на кораби пешеходна пътека, за стотици хиляди лева ремонт.
Фамилия Масларови са дълбоко засегнати. Споделиха пред „Зад кулисите“, че това е удар срещу бизнеса им, защото „кой би се качил на кораб, който се блъска?!“. Освен това са им нанесени морални щети, защото са били принудени в продължение на два дни да се оправдават и обясняват пред гражданите на Поморие и гостите на града, че такъв инцидент е нямало. Корабът „Ния“ не е акостирал изобщо на новия/стар кей. Дори не го е доближавал. Яна Масларова, дъщерята на капитан Масларов, каза пред „Зад кулисите“: „Не съм впечатлена от арията на клеветата в разни жълти сайтове, които по принцип не чета, но ме заболя ужасно много, като поморийка, че Община Поморие и кметът си позволяват да разпространяват клевети от официалната страница на институция срещу семейния ни бизнес“.Масларови са категорични, че ще заведат отделни граждански и наказателни искове, всеки един член от семейството, срещу всички отговорни за създаването и разпространението на клеветата в сайта на Община Поморие,
АКО ОБЩИНА ПОМОРИЕ И КМЕТЪТ ИВАН АЛЕКСИЕВ ПУБЛИЧНО, ЧРЕЗ ПУБЛИКАЦИЯ В САЙТА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ, НЕ СЕ ИЗВИНЯТ И НЕ РАЗПРОСТРАНЯТ ИЗВИНЕНИЕТО, КАКТО БЕ РАЗПРОСТРАНЕНА КЛЕВЕТАТА ЗА ИНЦИДЕНТ НА СТАРИЯ КЕЙ С КОРАБА „НИЯ“.
Яна Масларова допълни, че не им се иска да съдят институцията Община, защото това означава да бъдат обезщетени за нанесените вреди с парите на поморийци, но е категорична, че чашата е преляла и ще брани до край честта и достойнството на своето семейство и няма да позволи непремерени изказвания и публикации да рефлектират на бизнеса им и кораба „Ния“, който, между другото, е много по-скъп от ремонта на кея, на който не могат да акостират кораби. За което има ли издадена заповед?“Зад кулисите“ публикува снимки от „разрушения“ нов/стар кей след „инцидента“, съществуващ само в нечии общински глави, и ще си позволи да коментира поредната гербаджийска глупост с въпрос: КРАДОХТЕ ЛИ ОТ ПАРИТЕ ЗА РЕНОВИРАНЕТО НА СТАРИЯ КЕЙ, ЗАЩО Е ВЕЧЕ НЕПРИГОДЕН ЗА АКОСТИРАНЕ НА КОРАБИ И КОМУ БЕШЕ НУЖНА ТАЗИ КЛЕВЕТА – НА ВАС, ДА СЕ ПРЕЗАСТРАХОВАТЕ, КОГАТО КЕЯТ СЕ РАЗПАДНЕ СЛЕД ЗИМАТА ИЛИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЧАСТНА ПОРЪЧКА?
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *