ГЕРБ – Пловдив рекетира общински служители да се подписват в подкрепа на партията

ГЕРБ – Пловдив рекетира общински служители да се подписват в подкрепа на партията

„В Централата на БСП-Пловдив постъпи сигнал, че на 7 август, четвъртък, заместник-кметът на район „Западен“ Нонка Симеонова лично е разнесла празни бланки от подписка в подкрепа на регистрацията на ПП ГЕРБ по детските градини и ясли на територията на района“, съобщиха от пресцентъра на БСП-Пловдив.
Симеонова е дала указания за попълването и разпоредила списъците да бъдат готови до края на работния ден. Възмутени служители сигнализираха, че са принуждавани да вписват трите си имена и ЕГН-та си и да се подписват. На нежелаещите да впишат личните си данни било обяснено, че с подобен акт застрашават работата си.
За натиск и заплахи, че ще бъдат уволнени, сигнализираха и служители на общински предприятия в Пловдив. Те не могат да откажат на шефовете от ГЕРБ, защото се страхуват от уволнение, а потърпевши разкриват, че схемата на ГЕРБ, която се прилага за работещите в местната администрация, общинските фирми и предприятия, е перфектна разработка за контролиране на вота.
По събраните списъци от ГЕРБ предварително установяват броя на потенциалните си гласове, а чрез личните данни от тези списъци после проверяват и кой къде гласува. Хората са изплашени и не смеят да протестират или да се оплачат, коментират очевидци.
За конкретния случаи в район Западен пловдивските социалисти ще внесат жалба до ЦИК с копие до Регионални инспекторат по образование и до служебния премиер. Към жалбата ще бъде приложено и ксерокопието от Приложение №50-НС, разнесено по детските ясли и градини от заместник-кмета на районната администрация на район „Западен“.
Автор: Хаштаг-BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *