ГЕРБ след изказването на Румен Радев: Демокрация не може да се защитава с лицемерие

Политическите сили с реакции след словото на президента Румен Радев от връх Шипка.

„3 март е червената линия на нашето търпение. Европейска България има бъдеще, само когато сложим край на политическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението, което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойнство, около демократичните завоевания и свободите на гражданите“, каза Радев.

„Демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук“, посочиха от ГЕРБ след изказването на президента.

В социалните мрежи Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ също коментира изказването на държавния глава:

„Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР, рискът да сме без бюджет, защото Радев отказа да го внесе през февруари, да не приемем законите по ПВУ, които служебните кабинети не написаха и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент“, посочи тя.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *