ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И „ДОКУМЕНТАЛНАТА СЛЕДА“

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И „ДОКУМЕНТАЛНАТА СЛЕДА“

Първо за илюстративната снимка. Тя е от Фейсбук. Когато, „в началото“, я пускаха обнадеждените: „Човече, вярвам ти! Не ме разочаровай, кураж!“. Сега, когато АФЕРА написа веднага след гръмването на „аферата „червеи“, че единственият, който ще го отнесе, ще бъде бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР и сегашен шеф на „Сигурност“ в ДАНС – Тодор Костадинов, и когато укорих главния прокурор, че „е по –добре да си остане в записа от Банкя“, получих реплика от близък колега до Цацаров.
Той гласеше: „Гледам, че пишеш, че Цацаров е жалък, щото не е повдигнал обвинения на Цветлин Йовчев. И как, според теб, се повдигат обвинения, ако няма никъде документална следа или свидетелски показания? Цацаров много ясно заяви, че не вярва, че целият план е измислен и реализиран от Тодор Костадинов. но по НПК не може по вътрешни усещания да се повдига обвинение.“Главният прокурор и „документалната следа“, и „свидетелските показания“.
Какво „ясно е заявил“ главният прокурор изобщо не ме интересува. Защото главният прокурор не е главен прокурор, за да се явява по телевизора и да „заявява“ неща в сферата на „литературната мистификация“. И да прави внушения. По вътрешно убеждение. Това, че главният прокурор мислел бил, че не Тодор Костадинов бил измислил и реализирал плана, е кауза пердута. Една патка мислила, мислила и взела, че умряла.
Главният прокурор е онзи, който трябва да размърда лоените задници на подопечните си, не да мислят, а да действат и да разкрият кой е бил поръчителя на Тодор Костадинов, примерно. Ако службите и МВР осуетяват, лъжат, подвеждат и укриват всичкото онова, което да възпрепятства прокуратурата, то същата тази прокуратура трябва да започне разследване срещу службите, МВР и премиера на България, като пряко отговарящ за тях.Как пък в България все „правилните“ остават винаги невинни? Как пък в България винаги няма „документална следа“ и „свидетелски показания“ за онези, които трябва? Как пък в България винаги има „свидетелски показания“, ПОРЪЧКОВИ, НАГЛАСЕНИ, ПРЕСТЪПНИ, само за лица, които трябва да оправдаят безпомощността на МВР, служби и прокуратура и да скалъпят поредното идиотско „мега“ дело?
Как път тоя главен прокурор един път поне не се заинтересува кои са тия прокурори и ченгета, които умишлено и престъпно скалъпват „свидетелски показания“, само за да демонстрират пред Европата, че борят нещо като „организирана престъпност“? Как пък винаги хващат дикиш точно тези „поръчкови свидетелски показания“ на „дежурните защитени и анонимни свидетели“, винаги в коруцпионна симбиоза с прокурори и ченгета, а за премиери, министри, политици, олигарси никога няма „документална следа“ и „свидетелски показания“?
В Румъния СТО КМЕТА са с обивинения за корупция. В България – нито един кмет на голям град, където се краде безобразно. И има толкова „документални следи“, че на човек може да му се завие свят. Но няма прокуратура.
В Румъния премиер, цяло правителство, купища политици и олигарси са в ареста. В България го играем на сценка само с Цветанов, защото никой не смее да пипне Бойко Методиев Борисов, „библиотекарския кръг“, „сараите“ и свързаните с тях.
В Румъния са я докарали дотам, че всеки разследващ журналист или гражданин, който съдейства за разкриване на корупционна схема получава 2 процента от сумата, която е закована като грабеж от страна на управляващи и политици. В България едни други, много повече от 2 процента, отиват в джобовете на онези, които трябва да разследват ЛАПАЧИТЕ.В Румъния никой не плещи и не се оправдава с липса на „документална следа“ и „свидетелски показания“, а арестуват. Наред. Без да им мигне окото. В България арестуват в идиотски „гелосани“ акции само онези „дежурни“, които трябва да хвърлят пясък в очите, че нещо изобщо се прави. В България никой не смее да пипне кръговете „Банкя“ и „Сараите“. Защото няма прокуратура.
В България непрекъснато хленчат, че нямало закони. В България непрекъснато правят „законови поправки“. Превърнаха НК в тюрлю-гювеч и ефект, и полза никаква. В България винаги е имало достатъчно добра законова база, за да бъдат заковани ВИСОКОПОСТАВЕНИТЕ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ. Но в България никога е нямало прокуратура с топки.
В България винаги е имало прокуратура, която когато Бойко Борисов я нарече „манаф“ или „тоя е*ат ли го“, същата тая прокуратура мълчи като задник и дори не изрече, че е възмутена от подобни квалификации. В България за да арестуват Цветлин Йовчев, или Бойко Методиев Борисов, трябва да бъде дадено „добро“ не от прокуратурата, а от „Сараите“ или от американската амбасада.
Сега, когато пиша този текст, сайта АФЕРА е хакнат. За пореден път. Нито търся прокуратура, нито търся МВР, нито служби. Ако имах достатъчно злост, щях вече да съм създала мафия и да стрелям с автомат. Защото знам кои са мерзките ръчички и знам кой ги насочва и ръководи. В България няма прокуратура обаче, която да ги разкрие. Няма МВР и служби. Те сами не разкриват и не разследват себе си.
„Документална следа“ и „свидетелски показания“ никога няма за онези, които отдавна трябваше да лежат по затворите. Онези, които управляваха и продължават и сега да управляват държавата. И техните слуги – ПРОДАДЕНИТЕ, ПРОДАЖНИТЕ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ И НЕКАДЪРНОТО ИМ „ГЕЛОСАНО“ МВР.
От месеци наред отлагам приключването на третата си книга „Хвани ме за кобура“. Абсолютно умишлено. Нямам проблем със страха. Аз таван нямам. Имам проблем с простичкия въпрос – и какво като я напишеш тази книга, за кого, за раята ли? И какво, като кажеш истината, такава каквато е? И какво като те думнат на паважа? Нима от първите ти книги произлезе нещо? Нима арестуваха ПРЕСТЪПНИТЕ ПРОКУРОРИ И ЧЕНГЕТА? Нима вместо това не се издигнаха в кариерата?
Превърнах живота си във война. Много е смешно. Оперирана съм от суета след мен да остане „документална следа“. За разлика от главния прокурор и всички онези шлякани мръсници в службите, МВР и управлението на държавата – аз вярвам в Господ.
Имам още няколко отговорности, които трябва да изживея в чисто личен план. И, ако е рекъл Господ, да съм жива и здрава, продавам всичко, събирам няколко „парцала“ в куфара и си отивам. От тук. Този живот може и да е за смелите, но никоя рая тук не заслужава храбростта ми.
Днес Васко Петев, който отскоро направи свой сайт, ми каза, че е на ръба да го спре. И него го почнаха. В месомелачката. Какво да му кажа? „Васе, давай, брат, в името на истината! Няма да им са дадем!“, ли?
Не. Няма да му го кажа. Бягай, брат, тук е територия на мишките, педалите по душа, измекярите и продажниците. Бягай, брат, не си заслужава да водим тази война, когато главният прокурор нямал „документална следа“ и „свидетелски показания“.
Нали се сещаш, брат, че утре, ако „ЕДИНСТВЕНИЯ“ и „МУТРАТА“ решат да ни „сготвят“, ще има куп „документални следи“ и „свидетелски показания“?
Хванах се в крачка. Защо пиша „ЕДИНСТВЕНИЯ“ И „МУТРАТА“, а не имената им? Защо не казвам Делян Пеевски и Бойко Методиев Борисов?
Нямало „документална следа“.Бягай, брат!
Утре поредният главен прокурор ще стане конституционен съдия или ще преподава в „изнесеното звено“ на ДАНС Библиотекарския университет.
Да се погрижим за душите си, Брат.
Е*ахме майката на живота си заради някаква битка за справедливост. Има още мъничко време да се погрижим за душите си.
ТУК нека продължават да крадат без „документална следа“. И да си избират главни прокурори със „свидетелски показания“. От Банкя.Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *