ГЛЕДАЙТЕ КАК „ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ“ УНИЩОЖАВА КОНКУРЕНТНА МЕДИЦИНСКА ЛАБОРАТОРИЯ В ПЛОВДИВ И СЕ СЕЩАЙТЕ ЗА ПОМОРИЙСКАТА

ГЛЕДАЙТЕ КАК „ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ“ УНИЩОЖАВА КОНКУРЕНТНА МЕДИЦИНСКА ЛАБОРАТОРИЯ В ПЛОВДИВ И СЕ СЕЩАЙТЕ ЗА ПОМОРИЙСКАТА

В края на месец април 20 полицаи от икономическа полиция предвождани от прокурор щурмуват медицинска лаборатория в Пловдив. Обикновено подобно струпване на органите на реда се среща при операции насочени срещу наркодепа. В случая обаче се прави изключение.
Мишената е лаборатория „Милаб“. Оказва се, че бизнеса с лабораториите е пазар, който носи оборот около 100 хил. лева месечно. Печалбата през миналата година на лабораторията е над 300 хил. лв. Да се привлекат обаче клиенти, разбирайте лекари и пациенти, очевидно е битка за оцеляване в бранша. Два месеца след операцията, лабораторията продължава да е затворена, а вътре има стотици кръвни проби.
Заради действията на служителите на реда е сезиран инспектората към Министерството на правосъдието и инспектората към МВР, които извършват проверки в момента.
Защитниците на лаборантите са подготвили и вече депозирали жалби по Закона за отговорност на държавата за т. нар. „скрито задържане“. На практика лаборантите не са били арестувани, а са били, както са се изразили полицаите, на събеседване в продължение на 11 часа. В процедурата са участвали двама дознатели – Георги Георгиев и Ваня Георгиева. Независимо от еднаквите фамилии двамата нямат роднинска връзка. Независимо, че в операцията срещу лаборатория „Милаб“ участват около 20 полицаи най-странното е, че акцията не е отразена в бюлетина на МВР.
За разлика от лаборантите държани 11 часа в полицията, собственичката на лабораторията Николета Димитрова и управителката Милена Божилова са задържани с прокурорско постановление за цели 72 часа. Според защитата, най-любопитното е, че автор на постановлението е не наблюдаващия прокурор Йорданка Тилова, а друг прокурор – Ваня Христева.
Веднага след операцията са конфискувани и четири от служебните автомобили на лабораторията. Всъщност те са лизингови и не са собственост на „Милаб“, но въпреки това са репатрирани в паркинга на Пътна полиция.
ГЛЕДАЙТЕ КАК „ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ“ УНИЩОЖАВА КОНКУРЕНТНА МЕДИЦИНСКА ЛАБОРАТОРИЯ В ПЛОВДИВ И СЕ СЕЩАЙТЕ ЗА ПОМОРИЙСКАТА:http://tv7.bg/%D0%96%D0%B5%D0%B3%D0%B0/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/-%D0%96%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-19-%D1%8E%D0%BB%D0%B8-%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-_l.67_i.10195333.html#.Va4wMvntlBc

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *