Голям страх тресе държавните мъже на България от „руското ресто“ и обърнаха палачинката! Плевнелиев: България не е изгубила надежда за „Южен поток“!

Голям страх тресе държавните мъже на България от „руското ресто“ и обърнаха палачинката! Плевнелиев: България не е изгубила надежда за „Южен поток“!

Българският президент Росен Плевнелиев се надява, че проектът „Южен поток“ в края на краищата ще получи необходимите разрешения за строителството му. „България все още не е получила официално изявление от Русия за отказ от проекта „Южен поток“ и за това не изключваме всички възможности за продължаване на подготвителната работа по проекта“, казва Плевнелиев в интервю за чешкия вестник „Lidove Noviny“, съобщава БГНЕС.
„Ние искаме Русия да бъде наш партньор, който да води преговори с нас като с партньор. Партньорът ще ви изпрати писмо, в което ще ви информира за своите планове, но Русия не е направила такова нещо. До този момент ние не сме получили официална информация, че проектът „Южен поток“ е закрит. В момента има само публично изявление на президента Путин. Изглежда, че това беше една много емоционална реч. Във всеки случай тя предизвика много спекулации и въпроси“, казва още Плевнелиев.
„Българското правителство продължава подготвителна работа. Надявам се, че проектът в крайна сметка ще получите всички необходими разрешителни за строеж. Българската позиция е ясна: проектът може да се реализира само при условие, че той ще отговаря на правните норми на ЕС“, заявява държавният глава./ РИА „Новости“Единствени в цяла България Афера предупреди и ЗАД КУЛИСИТЕ препечата: БОЙКО БОРИСОВ ТРЕПЕРИ ОТ КУРШУМЕНО „РУСКО РЕСТО”. ПОЛОВИН МИЛИАРД ГЕПАНИ ОТ „ЮЖЕН ПОТОК”. ЦЕЛЯТ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОВТОРИ КРИЗАТА В ЛИВАНwww.zadkulisite.com
Колаж: Иво Ангелов, „СИЛА“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *