Господ вече не може да опази България, след като ние самите я караме през просото! Робите са работили в завода по времето на всички управления!

Господ вече не може да опази България, след като ние самите я караме през просото! Робите са работили в завода по времето на всички управления!

И отново за трагедията – в деня за национален траур, който няма да попречи на политиците да ни обясняват от телевизионните студия как такава трагедия няма да се повтори, ако ги изберем на власт….
Липсата на елементарни чувства – тъга, съпричастност, съболезнования – е потресаваща. Много по-втрисаща е липсата на памет за елементарния факт: тези роби са работили в завода по времето на всички управления.
Службите, които уж са наказвали предприятието, не са били назначавани отгоре до долу от определена партия, защото в тях са работили – и продължават да го правят – най-обикновени българи.
Българи като нас с вас, уважаеми читатели.
Българи, на които не им прави впечатление това, което разказват двамата оцелели работници:„Една маска за еднократна употреба, която струва стотинки, работиш една седмица с нея. В понеделник, като дойдеш в 6.00 ч, трябва да си носиш старата, защото по-късно ти дават за тази седмица. Едни гумени ръкавици – пак една седмица.”
Не мисля, че коментиращите он- и офлайн са прави да се сърдят на собственика на завода – той страда достатъчно: не пожелавам никому да погребе собственото си дете; такава мъка е неописуема.
Трябва да се сърдим на десетките хора, които през годините (от статиите разбирам, че предприятието е било затваряно веднъж през 2007, втори път – през 2010 г.) са си затваряли очите и са му позволили да работи на принципа „На мен това няма да ми се случи!“ И така е не само в #ГорниЛом. Ако имахме прокуратура, а не цацаратура, можеше да се разчита, че виновните действително ще бъдат намерени и наказани. Но виновните не в самия завод, а по стълбата на безхаберието от страна на държавата. И това наказание би станало сигнална лампа за всички подкупни търтеи, за политическите покровители, за даващите и взимащи пари под масата, за да позволят опасните дейности да продължават. Защото нали не си мислите, че това е единственото място, където се „утилизират“ снаряди, мини и др. боеприпаси?
Не ви ли се струва, че и Господ вече не може да опази България – след като ние самите я караме през просото….?Вени Марковски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *