ГРАЖДАНИНЪТ НА РЕПУБЛИКАТА Е ВРАГ С ПАРТИЕН БИЛЕТ

ГРАЖДАНИНЪТ НА РЕПУБЛИКАТА Е ВРАГ С ПАРТИЕН БИЛЕТ

За четвърт век нито една политическа сбирщина, независимо дали се нарича партия, движение или нещо друго не ме е довеждала до състояние на абсолютно отчаяние. Нито една политическа сбирщина, каквато е ПП ГЕРБ, не ми е показвала така арогантно, че е враг на държавата си и на населението й.
Управленските действия и бездействия на Борисов и шайката му обикновено са облечени в одеждите на добрите намерения – говори се непрекъснато за бюджета, за благосъстоянието на нацията, за растежа на БВП и за някакъв всеобщ просперитет. Държавата се идентифицира с хората до момента, в който им прибере парите по един или друг начин. Кой е държавата? Не сме ли ти и аз тая държава?
Всеки, който е дръзнал да успее в едно или друго дело или начинание, е подложен на натиск, държавен рекет и какви ли не насилия. Най-типичният пример е КТБ и нещастните й 250-300 хил. вложители, които са виновни, че имат някакви пари, ограбени пладнешки за няколко месеца с помощта на държавата.
Ако работиш и печелиш, значи си виновен. А това, че добросъвестно си плащал данъците и останалите задължения, няма никакво значение.
За сметка на това бандитите просперират много успешно. Присвояват си капитали, активи, фирми и какво си харесат. Разпродават национални богатства срещу жълти стотинки. Без да са положили усилия, без да са учили и да са се образовали. Сивата икономика процъфтява, бандитите благоденстват и назначават политиците и банкерите.Грабежът е безподобен.
Няма да аргументирам всичко, което казах с личните си несполуки и катастрофи. Не искам да търся факти и данни в личните неуспехи и на други хора. Защото ще се получи многотомно и скучно съчинение.
Всеки от нас е враг. С партиен билет. Работим за нас, но и за държавата. А държавата се управлява от едни типове, които виждат врага в теб, посочват те с пръст и те унищожават – светкавично или бавно и методично.
Циничното в цялата тая история е, че тия, които те мачкат, живеят за твоя сметка. А ти се събуждаш сутрин с усещането, че си преследвано животно и участта ти да бъдеш жертва е предопределена много отдавна. И постепенно изграждаш в себе си усещането за вина. Без вина виновен. Защото си зависим от волята на едни бездарни и алчни типове. Повечето от тях – с тъмно минало и неясен произход на капиталите си.
Как щяха да съществуват партиите, ако населението го няма или е поставено в положението на бездействаща и неработеща тълпа?
Понятието „държава“ е лишено от съдържание, когато си говорим за България.Любо КОЛЬОВСКИКолаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *