Григор Димитров назова ключа за историческия обрат на US Open

Григор Димитров назова ключа за историческия обрат на US Open - 1

Григор Димитров назова ключа за историческия обрат на US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи анализ на представянето си при победата над Алекс Молчан в първия кръг на US Open. Гришо посочи къде е настъпила промяната, за да постигне историческия за кариерата си обрат от 0:2 до 3:2. Хасковлията коментира и предстоящия си мач с Анди Мъри, предстоящите си приоритети и настоящата ситуация в световния тенис.

„Първите два сета бяха много изнервящи, защото не успявах да използвам възможностите си. Сервирах добре, но в един момент се чувствах много странно. Питах се, какво правя толкова грешно. В третия сет си казах, че играя много добре, че трябва да съм малко по-агресивен. Завърши 6:1, спестих малко сили. Петият сет бе лудост. Мисля, че за първи път се връщам от 0:2 сета. Спомних си, че съм губил петия сет, но никога не съм го печелил“, призна Григор.

„С Анди Мъри сме играли много. 11 пъти. Няма изненади, които треньорите да кажат. Ще подходя като към всеки друг мач. Той играе все по-добре. Очаквам много тежък мач. С треньорите ми говорим за всеки съперник, който обичаме да гледаме. Ще говорим за него, но няма да има някакви луди стратегии. Най-любимият ми мач с Анди е в Акапулко. Лесно е да играеш, когато всичко се получава. В Акапулко усетих, че е здраво спечелена битка и за мен изпъква най-много“, допълни българският тенисист.

„Аз отдавна не съм печелил турнир. Затова настройвам целта си към нещо постижимо. Не казвам, че не мога. Ако се движа добре и така нататък, да, има играчи, които могат да ме победят, но има и много, които аз мога да победя. Сега мисля различно. Приоритетите биха били завръщане в топ 10, спечелване на турнир отново. Започваш оттам и придобиваш още по-голяма вяра.“

„Фантастично е да чувствам тялото си добре, без болки. Иска ми се всички играчи на тази възраст да се чувстват добре. Изненадан съм приятно. Усилията се отплащат. Това е доказателство за всички, които ми помагат през годините. Има моменти, в които трябва да се настроиш по-различно. Да се погрижиш за тялото си. Да видиш какво ядеш. Да видиш как ще планираш тренировките в седмицата. Като си млад, може да пропуснеш ядене, да спиш по-малко и няма проблем. Сега е по-различно. Виждам го, но и се наслаждавам повече. Продължавам да се събуждам в 6:30 и да изпия едно кафе, да се разхождам“, коментира Гришо.

„Ние сме в много интересен момент, в който много играчи започват да играят добре и да си вярват. Между №50 до №200 няма много голяма разлика. Между №50 и №20 също не е голяма. Между №20 и №10 има разлика, но при определен жребий нещата могат да се развият много добре. Докато играя, вярвам, че имам шансове и вярвам, че мога да подобря някои неща. Всичко може да стане. Виждали сме невероятни неща през годините. В крайна сметка си казваш: защо не? За мен аз съм част от междинно поколение. Колко от нас играят на тази възраст? Няма много играчи на 32-33 години, които да играят в момента. За мен, да бъда от тази част на поколението е възможност да видя всяка една част от прехода. Алкарас постави летвата много високо за младите, които са на около 20 години. Аз бих искал да видя как ще се развие всичко в следващите 2-3 години. Мисля, че ще се изненадаме колко много промени ще има“, анализира Григор Димитров.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *