Г-н Цацаров, изборите за евродепутати са предварително опорочени?!

Г-н Цацаров, изборите за евродепутати са предварително опорочени?!

Никой не обръща внимание на фактите
Къде са европейските ценности, с които ката ден ни замеря така нареченият президент?
Къде е вицепрезидентът, която е доказано юридически грамотна?
С лек повей мина в медийното пространство един скандал, според който личните данни на гражданите гласоподаватели изобщо не са защитени. Резултатът засега е нулев.Скандалът бе свързан с поява на лични данни в списъците на различни партии, които бяха се регистрирани за предстоящия вот.
Някой публикува тези списъци, в които всеки български гражданин гласоподавател получи възможност да провери дали името му, барабар с ЕГН и прочие лични данни фигурира в някой от партийните списъци. И дотук – удари гръм и ехото заглъхна.
Скандалът се оказа единствено за по-интелигентните граждани и журналистите. Никой от правораздавателните органи, парламентът, правителството и ЦИК не си мръдна пръста да разследва тази абсурдна поява на лични данни на безброй български граждани, придружени с подписи. А тези подписи, както е ясно едва ли са били истински.Какъв бе отзвукът – някои хора, намерили имената си в списъците на отделните партии подали жалба до Прокуратурата озадачени и възмутени, че техни лични данни са били в тези списъци.Какъв е бил резултатът – в един от случаите Прокуратурата препратила жалбата до Централната избирателна комисия, която не е правораздавателен орган.
В друг случай – гражданин, подал жалба бил извикан на разпит в местното РПУ.
Скандалът е налице – виновни нямаЦитирам тези два случая, защото те показват нагледно на какъв хал е Прокуратурата, ръководена от Сотир Цацаров, а и самата държава.
Цацаров: „Злоупотребите с лични данни ще се гледат в ЦИК, а явните данни за престъпления – в прокуратурата… Прокуратурата ще работи само по жалбите, в които има ясни данни за престъпление при злоупотреба с лични данни”. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, който коментира темата пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
Г-н Цацаров, не може отделни партии да са съставяли и използвали неистински документ, и Вие да твърдите, че ръководената от Вас Прокуратура ще работи само по жалбите, в които има ясни данни за престъпление при злоупотреба с личните данни!
Наличието на подписи във въпросните списъци вече си е състав на престъпление, след като гласоподаватели не са чували и виждали човек от съответната партия, който да иска тяхната подкрепа.
Толкова ли е трудно да се разпитат съответните ръководители на самите партии и да установят къде са събирани подписите…
И какво се оказва? Че партии са се затичали да се явяват на избори за европарламент, които са опорочени след този скандал с личните данни.
Главният прокурор Сотир Цацаров„Съставяне и използване на неистински документи” – как се квалифицира освен като кристален повод за разследване?
В една държава, където законите са водещи, всяка една подобна партия, която си е послужила с лични данни без знанието на гласоподаватели би била отстранена от изборите!
Или се мълчи защото броят на партиите, които нямат смислено обяснение за наличието на лични данни на гласоподаватели са много?Тук му е мястото да запитам господина Цацаров какво се случи с делото на Мирчо Петков-Циганина например?2006 година, ако не греша, на 3 август, при акция на ГДБОП, в дома на собственика на “Бета – Червен бряг”, Мирчо Петков – Циганина, в кв. “Малинова долина”, Мирчо е арестуван. При обиска в дома му са намерени чували с документи с гриф “Секретно” от Комисията за защита на личните данни. Уточнявам, че от 2003 г. член на Комисията е ботевградският адвокат на Петков, Станимир Цолов.Чували с гриф „Строго секретно”, адвокат – член на Комисията за защита на личните данни – оставям фактите без коментар.Дело за тези чували с лични данни не бе образувано! Адвокат Станимир Цолов е член на Съюза на адвокатите.Не твърдя, че лични данни от тези чували са предоставени на политически партии – опазил ме Бог! Давам този пример, за да припомня в каква държава живеем, и че правораздаването не е силната страна на правораздавателните органи.Какво тук означават някакви стотици възмутени граждани, които научили, че личните им данни плюс някакъв подпис фигурират в партийните списъци на отделни партии, който те, възмутените гласоподаватели никога не са подкрепяли!Пак мъртви души
За финал ще припомня, че според НСИ броят на населението в България е 7 240 000. 1 200 000 от тях са под 18 години и не могат да гласуват. Според ЦИК броят на гласоподавателите е 6 553 000. Т. е. мъртвите души са около половин милион.
Както и да смята човек – сметката не излиза…
Човек се пита – като са толкова „умни” партийците в различните партии защо не вземат да съобщят направо резултата в Брюксел и да не пилеят грешни милиони за опорочени избори?Люба Манолова http://lubamanolova.info/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *