Дали лишаването от адвокатски права води до амнезия на правните норми или просто г-н министърът е решил да уреди своя авер на добре платеното местенце въпреки тези правни норми?

Дали лишаването от адвокатски права води до амнезия на правните норми или просто г-н министърът е решил да уреди своя авер на добре платеното местенце въпреки тези правни норми?

Както пише на края на всеки епизод от американски сериал – TO BE CONTINUED…
Та и действията на лишения от адвокатски права министър на правосъдието, се точат по същия начин и, ако не бяха тотално порочни, щях да ги приема за водевил.
След вчерашниият пост за избора на български съдия в Съда в Страсбург, днес цъфна продължението на подготовката това да бъде Йонко Грозев.
Със заповед на правосъдния министър, от 29 септември 2014 г., е назначена Комисия по провеждане на избор на български съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ).И, о, чудо – за член на Комисията е определен и Красимир Кънев – председател на Българския хелзинкски комитет.
А един от кандидатите, именно Йонко Грозев, е сред основателите на БХК през 1995 година и първи ръководител на Правната програма на комитета и такъв в продължение на десет години.Кое е порочното и скандалното в Заповедта на лишения от адвокатски права министър на правосъдието – членовете на Комисията по провеждане на избор на български съдия пред ЕСПЧ са определени СЛЕД изтичането на срока за кандидатстване, т.е. на министъра е БИЛО ИЗВЕСТНО, че един от основателите на БХК и негов дългогодишен активист е сред участниците в конкурса и ще се наложи да бъде изпитван от настоящия председател на Хелзинсккия комитет.
Явно, лишеният от адвокатски права министър на правосъдието Иванов се надява избирането на тримата юристи, чиито кандидатури ще бъдат представени пред Европейския съд по правата на човека да стане в рамките на служебния му мандат, като безспорния фаворит на този министър е Йонко Грозев.
Логично възниква въпроса дали лишаването от адвокатски права води до амнезия на правните норми или просто г-н министърът е решил да уреди своя авер на добре платеното местенце въпреки тези правни норми?
Да живей правилният протест!Иван Петров – адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/Колаж: Иво Ангелов, СВОБОДЕН ЧОВЕК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *