ДАНС АРЕСТУВА СЪДРУЖНИЧКА НА ЕКСШЕФА НА КАБИНЕТА НА БОЙКО БОРИСОВ РУМЯНА БЪЧВАРОВА

ДАНС АРЕСТУВА СЪДРУЖНИЧКА НА ЕКСШЕФА НА КАБИНЕТА НА БОЙКО БОРИСОВ РУМЯНА БЪЧВАРОВА

Съдружничка на члена на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и бивш шеф на политическия кабинет на експремиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова – Цветелина Стоянова е била задържана при пазена и до този момент в пълно мълчание акция на ДАНС, разкри от свои брилянтни източници АФЕРА. Цветелина Стоянова е съдружник на Румяна Бъчварова при основаването на социологическата агенция „Маркет Линкс”.
„Маркет Линкс” е създадена на 18.12.2008 година с предмет на дейност: „ПАЗАРНИ, СОЦИАЛНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОНСУЛТАЦИИ, МАРКЕТИНГ, ПРОМОЦИИ, КАКТО И ВСЯКАКВА ДРУГА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ, НЕЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА“, като съдружници във фирмата са Цветелина Георгиева Стоянова и Румяна Генчева Бъчварова.
След идването на власт на ГЕРБ Румяна Бъчварова заличава участието си във фирмата, а на 19 октомври 2010 година прехвърля дяловото си участие в „Маркет линкс” на Цветелина Георгиева Атанасова.
Към настоящия момент официални съдружници в „Маркет линкс” са Цветелина Стоянова, Красияна Стоянова и Добромир Живков.Операцията на ДАНС и задържането на съдружничката при основаването на „Маркет Линкс” с Румяна Бъчварова – Цветелина Стоянова са свързани с разследване за трафик на хора, разкри АФЕРА.
Напълно необяснимо е, че името на Стоянова се държи под тотален медиен похлупак от страна на ДАНС, които напоследък иначе не пропускат да се фукат с показни арести на лица, чиито имена не спестяват.Надяваме се мълчанието на ДАНС да не е продиктувано от факта, че по високите етажи на спецслужбите са все кариерно издигнати лица, благодарение на Бойко Борисов.На страницата на ДАНС иначе на 30 юли т.г. е пуснато съобщение за операция, свързана с трафик на хора, в което дословно пише:
„На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на хора – продажба на новородени.
Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение, като за целта им обещават финансова облага, в случай че се съгласят да продадат новородените от тях деца. Предварително са осигурявани „клиенти” за осиновяване. Последните са най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да заплатят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти.
Бъдещите родилки са настанявани в къща, функционираща като частна детска градина, находяща се в гр. София, където биват поставяни под контрол и обгрижване до момента на раждането на детето, като са им осигурявани по време на бременността в частни акушеро-гинекологични клиники.
След раждането новородените са предавани на клиентите, като за узаконяване на престъплението стартира процедура за осиновяване или припознаване на детето. В групата участва адвокат, чиято функция е да изготвя, набавя и придвижва необходимите за целта документи. По- голямата част от установените родилки са от български произход.
Материалите са докладвани в Специализираната прокуратура и е образувано досъдебно производство.
При извършените претърсвания и изземвания на адресите на участниците в организираната престъпна група са открити вещи и документи, имащи отношение към предмета на престъплението. Призовани и разпитани са лица, запознати със случая, като част от тях са разпитани пред съдия. Действията по разследването продължават. На лицата участващи в организираната престъпна група са повдигнати обвинения за участие в структурирано трайно сдружение с цел да вършат съгласувани в страната престъпления, визирани в чл. 159а, ал. 3 вр.ал. 1 и ал. 2, чл. 159г и чл. 182а от НК, като с постановление на Специализираната прокуратура им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.”Източници от разследването неофициално информират, че разследването е ровило, че въпросната частна детска градина и адрес на регистрирана фирма, свързана със Стоянова, са били на един и същи адрес.
И прокуратурата, и ДАНС държат имената на задържаните, за които очевидно не е била поискана постоянна мярка „задържане под стража” от съда, в пълна тайна.
Наскоро Румяна Бъчварова в интервю заяви като член на изпълнителната комисия на ГЕРБ: „Искаме властта, но без компромиси”.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *