ДАНС САБОТИРА ВМЗ – СОПОТ. БОРИСОВ, РАЗЧИСТИ КОТИЛОТО ДО ДЪНО, ИНАЧЕ ОСЪМВАШ С НОВ ВЗРИВ, КОЙТО ЩЕ ОТНЕСЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО!

ДАНС САБОТИРА ВМЗ – СОПОТ. БОРИСОВ, РАЗЧИСТИ КОТИЛОТО ДО ДЪНО, ИНАЧЕ ОСЪМВАШ С НОВ ВЗРИВ, КОЙТО ЩЕ ОТНЕСЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО!

АФЕРА остро алармира министър – председателя веднъж: „БОРИСОВ, ТРЕТИ ПЪТ ЛИ ЧАКАШ ДА ГРЪМНЕ ВМЗ – СОПОТ, ЧЕ ДА ШУТИРАШ ЛУКАРСКИТЕ ПРОТЕЖЕТА?!“, втори път – „БОРИСОВ, НЕ СЕ ГЪРЧИ ЗА ВМЗ – СОПОТ! ИМАШ ДВА СИГНАЛА КАК ШЕФЪТ ЛАПА КИНТИ ОТ ФИРМИ. ЗАЩО ДАНС ОТКАЗВА ДА РАБОТИ?“.
След публикациите на АФЕРА настъпи смут и паника сред „спец“ кръговете, които години наред не само лапаха от ВМЗ – Сопот, но и сега искат да го занулят и приватизират на безценица. Председателят на борда Илиян Насков, за когото в ДАНС, а и на бюрото на премиера, има сигнали за корупция, даде заявка за оставка, като в момента е в отпуск. ДАНС безобразно замижаха по сигналите, въпреки че те са надлежни, конкретни, като някои от тях са директно от американски фирми.6000 ракети за … 2 000 000 долара! Как ти звучи, господин премиер Борисов?
Как ти звучи, господин министър председател, че шеф по производството прави взриватели в … хотел в Хисаря, а в дома му има „взриватели“?
Какво още чакаш, Борисов, пореден трети взрив ли, свързан с ВМЗ – Сопот? И защо още не си потърсил отговорност на онези, които от подопечната ти ДАНС, отговарят за „военната промишленост“ и до този момент не само не са докарали докрай разследванията по взривовете, свързани с военния завод, но и умишлено прикриват корупцията и сигналите, включително и от чуждестранни фирми?
След като скандално известният Илиян Насков подаде оставка, копчето на контролния пункт на ВЗМ – Сопот държи не кой да е, а бившият шеф на ДАНС – Варна Тодор Дичев. Дичев, който като бивш шеф на ДАНС – Варна и като бивш кадър на НСС единственото, което правеше е да чете пунктоално сайта АФЕРА, че белким изпрати някой читав рапорт до началството си в столицата, внезапно се събуди като „топ“ шеф на военния завод в Сопот.
Сега точно Тодор Дичев е използван като пишкир от определени кръгове, а като думне поредния взрив, докато всички се покрият, Дичев ще отнесе калая.Как ръководи ВЗМ – Сопот дансаджията Тодор Дичев ли? Ами, в момента е в отпуск в … Хисаря. Надяваме се да не е в хотела, където е пълно с взриватели, дялкани на ишлеме.
Дичев на всичкото отгоре изобщо не е упълномощил директора на ВМЗ – Сопот Богдан Богданов и последният е буквално торпилиран умишлено, за да не може да си върши работата. За най-елементарното действие директорът трябва да звъни на дансаджията Дичев, който ваканцува в Хисаря, а той понеже е изключително вещ по „военната промишленост“, каканижи: „Спокойно… ние сме екип…“.
Премиерът очевидно или не е наясно, или подценява що за кукли на конци – невчасници ръководят ВЗМ – Сопот. Изпълняйвайки нарежданията единствено на онези, отвън, които трият ръчички завода да бъде нулиран, за да го изкупят за някой пробит долар.Как определена част от ДАНС е оплела ВМЗ – Сопот в задушаваща паяжина.
Тодор Дичев – набутан във ВМЗ като бивш шеф на ДАНС – Варна от сегашното правителство.
Шефът на „производството“ във ВМЗ – Сопот – свързан с определени кръгове от ДАНС.
Илиян Насков – също свързан със същите кръгове от ДАНС.
Сега да видим кой отговаря в ДАНС за военната промишленост. И кой в качеството си на спец.агент не само трябва да разкрива корупционни, далавераджийски схеми, но и да ПРЕДОТВРАТЯВА инциденти, като взривовете, свързани с ВЗМ – Сопот. ДАНС, все пак е свързана с националната сигурност и контраразузнаването, нали така, господин премиер Борисов?!
Човекът, който ръководи отдел, свързан с наблюдението и на ВМЗ – Сопот в ДАНС, е Симо Николов.
Казват, че не било лошо момче. Достатъчно ли е обаче само „да не си лошо момче“ и да си в ДАНС на такава отговорна позиция, а да си проспал всичко, което се е случвало и се случва във ВМЗ – Сопот?!
Симо Николов минава зя човек от т.нар. „кръг Драшков“ в ДАНС, кръг, който свързват с т.нар. „библиотекари“. След като обаче Драшков и Цветлин Йовчев се скарват, Симо Николов остава последният човек от „кръга Драшков“ в ДАНС. Останалите са изгонени по времето на Йовчев и Писанчев. Тогава и Симо Николов е „пътник“, но някак си успява да се задържи на седлото. Твърди се от определи среди, че това е станало, благодарение на Цветан Цветанов и по-точно на съпругата му, която се подвизава също в ДАНС.„В тези дирекции /б.а. като тази в ДАНС, която отговаря и за ВМЗ – Сопот/ работата е да слушаш и силните на деня да правят далавери. Така че явно вече е човек на когото трябва“, заключи безапелационно пред АФЕРА високопоставен наш източник от спецслужбите.
Във ВМЗ – Сопот има и друга твърде любопитна фигура – Цонко Киров – бивш заместник – министър на МВР по времето на Симеон Сакскобургготски. Той пък отговаря за … сигурността във военния завод.
И така, както куп „корифеи на дансаджийската мисъл“ са опасали ВМЗ – Сопот, „на входа и на изхода“ действа една и съща Група, която изнася оръжие за Украйна, заради нея изпищяват израелски фирми, за американските да не говорим…
Целта е приватизация на ВМЗ – Сопот, но след като завода бъде доведен до просешка тояга. В момента същите тези „дансаджийски кръгове“ в ступор, защото след Насков ВМЗ – Сопот лека по-лека стъпва на краката си и започва да работи „без посредници“ и „тлъсти комисионни“ за когото трябва. И тъй като, колелото се завърта, а далавераджиите губят, „дансаджийските кръгове“ буквално саботират ВМЗ – Сопот. На първа ръка чрез Тодор Дичев.
В четвъртък предстои съвет на директорите във ВМЗ – Сопот.Премиерът Бойко Борисов няма полезен ход, освен да разчисти цялото котило, за да не осъмне с „контролиран“ взрив, който буквално ще му отнесе правителството.
АФЕРА трети път го предупреждава, че определени кръгове са готови на всичко, когато им взимат златната хапка от устата.Министър председателят незабавно да си провери и т.нар. специални служби, които не само проспаха два взрива, не само не си мърдат задниците по корупцията във ВМЗ – Сопот, но са на път да „пропуснат“ „контролирано“ и трети взрив. Точно под задника на Бойко Борисов.
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *