Да изчезнат оценките в училище – поредната стъпка към масовото затъпяване

Да изчезнат оценките в училище – поредната стъпка към масовото затъпяване

Реформите не спират…
Поредната стъпка към масовото затъпяване е решението от оценките в училище да изчезнат… числата. Децата се чувствали зле, като им напишат някоя тройка – щели да се чувстват много по-добре, ако имат среден!
Ами да, то среден си звучи поне като четворка (защото всъщност именно 4 се намира по средата между 2 и 6), а пък добър си звучи направо като хвалба, а не като посредственост. Отличен пък ще звучи по-скоро като обида – един вид, зубрач нек’ъв, или нърд, ако е в областта на техническите науки. К’во, Валери Божинов и Николета Лозанова да не са били отличници, егати!
В тази връзка, като така и така сме подкарали живота си към опростяване, какво ще кажете за още три идеи в същия дух?
1. В колите предлагам вече да няма скоростомер, който да показва точната скорост, а на таблото да бъдат изобразени (и цветно кодирани дори – от зелено към червено) следните скорости: влачиш се, бавно, средно, бързо, светкавица и евала ти пра’им! При това тъй като не всички коли са еднакви, разграфяването на скоростите ще бъде според усещането за скорост, което съответната кола дава.
2. Аналогично и пътните знаци ни натоварват психически, затова по-добре вместо „40“ вече да пише „Карай бавно“, а вместо „80“ ще се изписва „Отпусни се“, а където няма ограничения, ще пише „Настъпи педала!“ (да не се засягат гражданите с алтернативна сексуална ориентация, за педала на газта става дума). Пък за кой какво е бавно, нормално или бързо, ще зависи от това колко ти е скъпа и мощна колата.
3. Данъчните също не е зле да спрат да искат от нас конкретни суми, защото техните числа определено ни натоварват и будят гадни емоции. Тук ми е малко трудно да измисля какво да пише вместо числата, ама нали затова са законодателите – да го измислят да звучи добре…Стефан Янков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *