„Да изчистим България заедно“: Как рибари от Варна ще събират боклуци от Черно море?

„Да изчистим България заедно“: Как рибари от Варна ще събират боклуци от Черно море?

През тази година емблематичната кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември, ще обхване и българската акватория на Черно море.

Това ще стане възможно благодарение на фондация „За нашето море“ и родни рибари, които се включват активно в кампанията. През целия риболовен сезон, освен риба, те ще вадят от морето и боклуци.

„И тази година се включваме в кампанията, за да привлечем вниманието на хората да почистим морето. Боклукът не е само на брега, а и в него“, каза Емил Милев.

По думите му рибарите от години почистват морето и изкарват боклуците на брега.

„Искаме да акцентираме, че проблемът е с институциите. Искаме съдействие от тях, защото основният проблем е, че няма къде да ги изхвърлим“, посочи Милев.

„Данните, които събираме през последните месеци, е, че морето е далеч по-чисто, отколкото в момента нашето общество смята“, каза Димитър Димитров от фондация „За нашето море“.

Акцията е подкрепена от bTV в рамките на „Да изчистим България заедно“. Емблематичната кампания на bTV Media Group тази година ще се проведе на 16 септември. bTV заедно със своята партньорска мрежа ще обединят усилия отново в името и на каузата за опазване на природата.

„Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас вече над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *