Дежа вю: Кална вода изтича директно в морето в района на Офицерския плаж във Варна

Дежа вю: Кална вода изтича директно в морето в района на Офицерския плаж във Варна - 1

Дежа вю: Кална вода изтича директно в морето в района на Офицерския плаж във Варна

Кална вода изтича директно в морето в района на Офицерския плаж във Варна – за това сигнализираха зрители на БНТ. За последните два месеца това е третото такова замърсяване през Шокъровия канал, като водата е с променен цвят, плътна консистенция и край нея се носи неприятна миризма.

Според спасители изтичане на мръсни води като днешното е имало и на 7 август. Тогава проверка на Басейнова дирекция установи, че причината за замърсяването е ремонт на варненска улица, при който са затрупани две шахти на битовата канализация.

Така отпадните води са прелели в дъждовната канализация и са стигнали до Офицерския плаж. Шахтите са възстановени, а фирмата е санкционирана. Басейнова дирекция започна проверка и по днешния сигнал.

Изтичането на мръсна и миришеща лошо вода по този канал обаче не е от вчера. Години наред гостите на варненските плажове в чертите на града минават край отвратителната гледка, която обаче не трогна никого-нито кмет, нито общински съветници. С такива „придобивки“ бившата морска столица ще си остане потънал в прах и неприятни миризми провинциален град, казват кореняци варненци.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *