ДЕКЛАРАЦИИТЕ НА МИНИСТРИТЕ – ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?

ДЕКЛАРАЦИИТЕ НА МИНИСТРИТЕ – ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?

*** Поднесоха ни формати, които не отговарят на законовите изисквания и укриват истината! Та затова са без подписи.
Благодаря на Красимир Новаков, че ми обърна внимание на едно решение на комисията за защита на личните данни (дал е линк) и специално последното му изречение. То гласи: „Обявяването не трябва да съдържа изображение на подписа на декларатора.“ Подписите на премиерите и министрите може да си видим иначе без проблем в Интернет – има ги под маса документи, поместени вкл. на официални държавни сайтове.Та затова решението изумява.
В неговия смисъл би трябвало да не съм прав в критиката си за липса на подпис. Обаче не само съм прав, а скандалът се оказва далеч по-голям. И затова забелените подписи под декларациите за конфликт на интереси според мен вече могат да се таксуват като престъпление.
Като престъпление, понеже поместените факсимилета на декларациите на министрите въобще не са онова, което предвижда Законът за предотвратяването и установяването на конфликт на интереси!
Образците, които са дадени в специални приложения към Закона, са:
1. много по-различни от представената ни информация
2. далеч по-изчерпателни като точки от показаното
3. най-сетне в тях задължително трябва да присъстват данните за 1 година време преди заемането на поста, което е законово изискване.
Лъжедекларациите, които ни показаха, са нещо като орязана компилация от декларациите по т.1 и т. 2 от чл. 12 на Закона.
Давам ви линкове от официалния сайт на Комисията за конфликт на интереси за образците на двете декларации, за да си ги сверите с показаните ни факсимилетаhttp://www.cpaci.bg/images/deklaracia12_1.pdfhttp://www.cpaci.bg/images/deklaracia12_2.pdf
а тук може да сравните как се погазва Закона с фиктивни декларации:http://www.president.bg/cat84/Deklaracii/Да обобщя: така нар. ДЕКЛАРАЦИИ, които ни показаха, НЯМАТ ЗАКОНОВА ФОРМА (!), не декларират маса обстоятелства, укриват маса факти, . Истинската декларация по чл.12, точка 1 декларира само едно нещо – че няма нищо за деклариране, а декларацията по т. 2 декларира вече маса неща – вкл. наличието или не на кредити, заеми, договори, дейност на роднини и т.н., интереси от различен вид и характер както сега, така и година време преди заемане на поста и т.н. Това правителство ни е преметнало с едни фалшификати не според изискванията на Закона. Преметнало ни и президенството, което ги е поместило на сайта си!
Показаните ни факсимилета фактически са НЕВЕРНИ официални държавни документи. а ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
[b]ТА ЗАТОВА ЛИПСВАТ ПОДПИСИТЕ – не заради личните данни, А ЗА ДА СЕ ОКАЖЕ ПРЕСТЪПНИК НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ (ИЛИ НЯКОЙ ДРЕБЕН ЧИНОВНИК), А НЕ САМИТЕ МИНИСТРИ И ДЕКЛАРАТОРИТЕ, ако някой като мен повдигне въпроса.Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *