Делегация от представители на ООН пристигна на посещение в Тайван

Делегация от представители на ООН пристигна на посещение в Тайван

Президентът на Тайван Цай Ин-уен прие делегация от постоянни представители на офиса на ООН в Женева, състояща се от четирима дипломатически съюзници, и изрази благодарност за тяхната непрекъсната подкрепа за Тайван на международната сцена.

По време на приветственото си изявление президентът призна верността на съюзниците на Тайван. Тя подчерта, че по време на пандемията, въпреки демонстрираната готовност и способности на Тайван да помогне на съседните си страни, той остана изключен от Световната здравна организация. Цай допълни, че правото на здраве трябва да бъде приоритетно и да не бъде измествано от политически амбиции. С напредналата и всеобхватна здравна система на Тайван и богат опит в борбата с пандемиите, той може да помогне в глобален аспект.

Цай завърши с израз на надежда, че дипломатическите съюзници на Тайван ще продължат да насърчават неговото включване в международните организации, а той ще работи усилено, за да демонстрира ползите от участието си в ООН и други организации.

В отговор делегацията бе категорична, че посещението олицетворява твърдия ангажимент за улесняване на сътрудничеството между страните и Тайван. Посещението идва във време на геополитически сътресения и е необходимо стабилно сътрудничество в стремежа към мир, сигурност и просперитет.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *