Делото за клевета срещу Цветан Цветанов „умря“

Делото за клевета срещу Цветан Цветанов „умря“

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и адвокатката му Елена Божурска за трети път се скриха от правосъдието.
В рамките на една седмица Софийският окръжен съд три пъти неуспешно се опита да даде ход на делото за клевета срещу Цветанов, заведено от съдия Мирослава Тодорова. Но и трите пъти Цветанов и Божурска са неоткриваеми за призовкарите.
Днес съдът докладва, че и двамата са нередовно призовани. Цветанов не е бил открит нито на домашния си адрес, нито в централата на ГЕРБ. Адвокатката също не е била намерена в кантората си, за да получи призовка, нито отговаряла на многократните опити на съда да се свърже с нея по телефона.
Съставът на СОС е изискал справка от Софийската адвокатска колегия, от която стана ясно, че е вписана на адреса, който е и по делото.
Неявяването на адвокатката стана причина съдът на отложи делото за 20 октомври.
Същевременно тричленният състав на СОС реши да изпрати препис от протокола от днешното заседание на Висшия адвокатски съвет за предприемане на дисциплинарни мерки спрямо Елена Божурска, защото, по думите на съда, тя прави опити да шиканира процеса.
След заседанието адвокат Лулчева заяви, че в момента, в който Централната избирателна комисия обяви резултатите от изборите, делото не може да се гледа и вероятно на следващото заседание съдът ще бъде принуден да го спре.
На въпрос на журналсти дали делото умря, адвокат Лулчева заяви: „Да. Делото приключи.“ Обясни, че има теоретична възможност да продължи в рамките на давността, но това зависи от живота на новия парламент. Но дори и една година да просъществува 43-тото Народно събрание, ще свърши работа, заключи адвокат Лулчева.
Докато бе вътрешен министър, Цветан Цветанов не веднъж е нападал адвокатите, за които твърди, че получават хонорарите си от престъпна дейност. А за шиканиране на дела със средства от каква дейност се плаща, не е коментирал.
www.legalworld.bg Колаж: Иво Ангелов, СИЛА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *