Делян Пеевски губи позиции, главният прокурор мълчи за „отзоваването“. Б.Б. играе „ва банк“, но блъфира ли и този път, да се готви за излизане от политиката

Делян Пеевски губи позиции, главният прокурор мълчи за „отзоваването“. Б.Б. играе „ва банк“, но блъфира ли и този път, да се готви за излизане от политиката

След „зачезването“ на Петко Сертов от публичното пространство изчезнаха две знакови фигури – Делян Пеевски и Сотир Цацаров. Ако за първия това не е изненадваща линия на поведение, то за главния прокурор не е характерно да се „снишава“ в драматични периоди на криза. В Задкулисието ври и кипи. Плъзнаха сочни слухове, че Ахмед Доган отново е кастрил „на килимчето“ своето протеже. И?
ДПС губи В МОМЕНТА по всички фронтове – въпрос на три месеца е прислужниците на Сокола да бъдат натирени от службите, за „доверените магистрати“ срокът е два пъти по-дълъг, ако „босът“ на ДПС не предприеме „активни контрамерки“.Питането е – още ли държи Доган на заклинанието: „Този път ние няма да клатим Лодката!“. Ако Бойко Борисов отиде на вариант „две в едно“ през есента, след като преди това е овладял съдебната власт, Ахмед Доган ще загуби стратегическата инициатива.
Десари стягат нови протести в София. Засега нямат „добро“ от Сокола. „Босът“ на ДПС се опитва да изгради алгоритъм за „асиметрични“ контраудари. Само дето времето не работи за него. От време на време излиза от форма. След това отново се „включва“, редят доверително източници от Сарая. Засега внушението е, че Делян Пеевски губи позиции, а не ДПС като цяло. Това е усуквация, разбира се. Загубите на Д.П. може и да изглеждат тактически, но засягат същностни интереси на Движението.
След изритването на Касим Дал от ДПС Ахмед Доган промени схемата за развитие на „мултиетническата съставляваща“, пардон за гаргарата, на партията си. Заложи на „линията Пеевски“ – ускорено овладяване на електорални корпуси вместо постепенно изграждане на кадри, които не са от турския етнос.Ако Пеевски рязко затуби позиции, това ще се отрази на актуалната схема на ДПС още на местните избори. Пагубен сценарий за Ахмед Доган.
В същото време Сокола е прекрасно осведомен, че скочи ли в края на зимата да сваля „имагинерния кабинет Борисов 2″, пардон, ще се изправи пред риска на тотална изолация. Профилът на Доган показва, че той умее да чака. Независимо, че времето не работи за него, както смятат повечето наблюдатели. Точно на това разчита Сокола – „Борисов“ 2 да се „самоизточи“, да загуби доверие след излапването на поредните заеми. При този вариант Доган ще дебне кога бордът ще се сблъска челно с влизането в дългова спирала.
На фона на Догановото кризисно планиране изчезването на Пеевски не е изненада. Не така очаквано е „потапянето“ на Цацаров.Публикуването на извадки от работния вариант на „програмата Борисов“ не може да не активизира лагерите. Предложението да се осигури възможност за „отзоваване“ на главния прокурор ще провокира размяна на „любезности“. Ще се насложат ли няколко кризи? Кой фактор ще се окаже детониращ Големия Взрив?
Въвеждането на механизъм за прозрачност и обществен контрол върху работата на главния прокурор е предизвикателство към крепителите на Статуквото. Пледира се да бъдат описани гаранционни правила за отчетността на съдилищата, прокуратурата и тримата големи в съдебната власт – председателите на двата върховни съда и обвинител №1. Предлагат се работещи механизми за търсене на отговорност, включително и възможност за отзоваване на трите знакови фигури в Системата при несправяне с работата.Ако Бойко Борисов се опита да лавира, предлагайки „остър вариант“, след което да се сгъне, може да очаква катастрофа за ГЕРБ още на местните избори. Блъфира ли и този път, да се готви за излизане от политиката. И без очакваната от всички поредна Врътка вече се генерира напрежение заради „комплексни дестабилизиращи фактори“.Путиновото „ресто“ е „бонус“ за Борисов. Б.Б. с кожата си усеща отмъстителността на В.П. и не смее да шукне за катастрофата в Русия, камо ли да си позволи да изглежда злорадстващ.
Заформя ли се нов „тактически алианс“ между Путиновата пета колона и лъжливите и безсрамно лицемерни „евроатлантици“ от ДПС?! Ако избухнат „спонтанни протести“ през зимата, провокирани от активностите на „операторите“ на терен, този път ще се бият не само протестиращи и полицаи, но и протестиращи от двата лагера. Дестабилизацията ще застраши „гражданския мир“, както гласи любимата мантра на депесарите.www.bgsniper.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *