ДЕН ПРЕДИ ПРОТЕСТА НА МУЗЕИТЕ: ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДАРИ НА ЛУВЪРА НАД 100 МИЛИОНА ЕВРО, А ОСТАВИ МУЗЕИТЕ С ОГЛОЗГАН БЮДЖЕТ ЗА 2016 ГОДИНА?

ДЕН ПРЕДИ ПРОТЕСТА НА МУЗЕИТЕ: ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДАРИ НА ЛУВЪРА НАД 100 МИЛИОНА ЕВРО, А ОСТАВИ МУЗЕИТЕ С ОГЛОЗГАН БЮДЖЕТ ЗА 2016 ГОДИНА?

ДЕН ПРЕДИ ПРОТЕСТА НА МУЗЕИТЕ
ВОДА ГАЗИ, ЖАДЕН ХОДИ….
Справедливият протест на хората от музеите и библиотеките на България ще се състои утре, 24 ноември 2015 г. Жреците в храмовете на българската духовност искат нормални условия на работа и справедливо заплащане на труда си. Искат европейска политика в културната сфера на правителството и централната културна администрация.
Присъединявам се към техните искания и отново питам министър-председателя и министъра на културата: Защо България подари на Лувъра над 100 милиона евро за изложбата „Епопея на тракийските царе”, а остави музеите с оглозган бюджет за 2016 година? Защо труда на музейните работници е толкова ниско оценен, след като светът се радва на музейното богатство на страната и го приема като наследство на човечеството?
Много пъти съм питал и пак ще питам за това! Призовавам протестиращите да поискат отговор от властта за пропилените пари от музейната дейност и да издигнат глас на протест срещу безхаберието, беззаконието и престъпното унищожение на българската родова памет! Да попитат какво прави правителството за финансиране на жизненоважни, екзистенциални дейности за опазването на културно-историческото наследство на България и защо се прахосват пари от еврофондовете, предназначени за културната сфера! Да кажат „Баста” на некадърността на културната администрация!ПРИЯТЕЛИ, ПОДКРЕПЕТЕ ПРОТЕСТА!Руско Русев
Колаж: Иво Ангелов – „Свободен човек“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *