Депутатите прекратиха правомощията на Вежди Рашидов

Депутатите прекратиха правомощията на Вежди Рашидов

Депутатите прекратиха правомощията на Вежди Рашидов като депутат от ГЕРБ-СДС. До разисквания по темата в пленарната зала не се стигна.

От гласували 134 депутати „за“ прекратяването на правомощията му бяха 103-ма, „против“ – трима и 28 въздържали се. С това предложението бе прието.

След гласуването председателят на парламента Росен Желязков изрази благодарност към Вежди Рашидов за работата му като народен представител, като председател на комисията по култура и председател на 48-ото Народно събрание. Желязков му пожела здраве и творческо вдъхновение.

До оставката на Вежди Рашидов се стигна в резултат на негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание, на което се обсъждаха промени в Закона за защита от домашното насилие и в Наказателния кодекс. Повод депутатите да прекъснат ваканцията си беше случаят с 18-годишното момиче от Стара Загора.

В същия ден, след като изказването на Вежди Рашидов стана публично известно, от ГЕРБ-СДС поискаха той да се оттегли от председателското място в медийната комисия и от Изпълнителната комисия на партията, а скулпторът се извини за думите си. 

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *