Децата в окупираните украински територии ще учат по нови учебници

Децата в окупираните украински територии ще учат по нови учебници - 1

Децата в окупираните украински територии ще учат по нови учебници

Според информацията, предоставена от Британското министерство на отбраната чрез Twitter, Москва се опитва да заличи националната идентичност на украинците в окупираните територии чрез въвеждане на пропаганда и нови стандарти за образование. Тази информация идва след посещението на Сергей Кириенко, първи заместник-ръководител на администрацията на президента на Русия, в Донецк, където децата в училище се интегрират в руската образователна система.

Според британското разузнаване, окупационната администрация в района на Запорожие е получила инструкции от Русия за въвеждане на нови стандарти за акредитация на учебни заведения. Освен това, руски журналисти също работят в медиите на окупираните региони.

Също така, се съобщава, че на 1 септември 2023 г. ще бъде пуснат нов учебник по история на Русия за училищата в окупираните региони на Украйна и цялата Руска федерация. Този учебник възхвалява така наречената „специална военна операция“ и изобразява Украйна като ултратерористична държава.

Целта на Русия, според британското министерство на отбраната, е да създаде информационно пространство в окупираните региони, което да подкопае украинската национална идентичност, цитира „Фокус“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *